• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Diyarbakır Basınından Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır ve çevre ilçelerde yaşanan gelişmeler yerel gazetelere şöyle yansıdı.

ÖZGÜR HABER: GÜNTİAD`DAN TOPRAK`A ZİYARET
Güneydoğu Tekstilci İşadamları Derneği (GÜNTİAD) Başkanı İhsan Ogurlu ve yönetim kurulu üyeleri, Vali Mustafa Toprak`a nezaket ziyaretinde bulunarak, sektörün sorunlarını aktardılar.

Burkay`a Göre PKK ile Barzani Temasta
Hak ve Özgürlükler Partisi (HAKPAR) üyesi yazar Kemal Burkay, PKK`nin silahlı mücadeleye son vermesi için Federe Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani`nin, PKK yöneticileri ile temas halinde olduğunu söyledi.

DİYARBAKIR SÖZ: ÇOCUKLARI İÇİN ÖLÜME KOŞTU!
Evde çıkan yangında üç çocuğunu kurtaran anne, ancak kendisi alevler içerisinde kalarak yaşamını yitirdi. Kurtardığı 3 yaşındaki çocuğu ise hastanede vefat etti. Kahraman anne ve küçük kızı gözyaşları arasında toprağa verildi.

BÜ`de Kürtçe Ve Zaza Dillerinde Tezsiz Yüksek Lisans Fırsatı
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, Kürtçe ve Zazaca seçmeli dersi verecek öğretmenlerin yetiştirilmesi için 150 kişilik kontenjan açtıklarını belirterek, ``Kürtçe ve Zazaca bilen herkes ders veremez`` dedi.

Gaspçılar türedi
Cadde ortasında yürüyen bayanın boynundaki kolyeler ile cep telefonu çalındı, genç bayan internette tanıştığı şahıs tarafından gasp edilerek, cep ve parası çalındı. Polisin sıkı takibi sonucu her iki olayın failleri de yakalandı.

GÜNEYDOĞU GÜNCEL: SON USTA
Bakırıyla ünlü Diyarbakır`da bir zamanlar revaçta olan bakırcılık son demlerini yaşıyor. Tarihi bakırcılar çarşında kalan ve sayıları parmakla gösterilen az sayıdaki usta, Diyarbakır`la özdeşleşen mesleği yaşatmaya çalışıyor. Çarşının müdavini olan müşteriler bir bir kaybolurken, yılların ustaları da ya hayattan göçüp gitti ya emekliye ayrıldı, ya da `artık geleceği yok` diyerek mesleğe küstü. Ayakta durabilen iki ustadan biri olan Fahrettin Mercan, ` Bu çarşıda 120 ermeni usta vardı. Şimdi maalesef iki kişi kaldık. Ölmek üzere olan bu mesleğin son ustalarıyız`` dedi.

Erbakan Çözecekti Çiller Engel Oldu
Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Volkan Eser`i ziyaret eden Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, bölgede yaşanan çatışmalarda yaşamını yitiren askerlerin cenazelerinin batı illerini gittiğinde, Türkler`in Kürtlere bakış açısını olumsuz yönde etkilediğini ifade etti. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir