• DOLAR 32.387
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2326.31
  • ...
`312 General` Davası Bozuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ergenekon davasından yargılanan Jandarma Eski Genel Komutanı Şener Eruygur`un öncülük ettiği 312 generalin Vakit gazetesine, 2003 yılında açtığı 624 milyarlık tazminat davasında son kararı Yargıtay verdi.

Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, davanın bozulmasına hükmetti. 312 general, bir köşe yazısındaki eleştirilerden dolayı, 1 trilyona yakın tazminat istemişti. Mahkeme 5 ayda kararını vermiş ve "Davanın kabulüne.. Faizleri ile birlikte 1 trilyonun tahsiline.. Şener Eruygur ile 311 arkadaşına verilmesine." hükmetmişti.

Gazete yazarı Asım Yenihaber imzasıyla çıkan 25 Ağustos 2003 tarihli gazete nüshasında yayımlanan "Onbaşı bile olamayacakların general olduğu ülke" başlıklı köşe yazısı dava konusu olmuştu.

"kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu" iddiasıyla gazeteyi ekonomik olarak linç etmek isteyen generaller, 31 Ekim 2003 tarihinde Ankara`da verdikleri bir dilekçeyle müşteki olmuştu.

Dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İbrahim Fırtına, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Şener Eruygur`un da aralarında bulunduğu 312 generalin her biri için 2 milyar lira olmak üzere toplam 624 milyar lira tazminat istendi. Dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök ise organize olarak açılan davada Vakit aleyhine davacı olan generaller arasında bütün baskılara rağmen yer almamıştı.

Türkiye tarihin en büyük tazminat cezası talebini içerdiği için kamuoyunun yakından takip ettiği dava yaklaşık 9 yıldır devam ediyor.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir