• DOLAR 32.699
  • EURO 34.76
  • ALTIN 2499.283
  • ...
Erdoğan ve Şahin Van`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Çeşitli açılış ve incelemelerde bulunmak üzere Van`a gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın eşi Emine Erdoğan, Ferit Melen Havaalanı`nda Vali Münir Karaloğlu ile eşi Sevim Karaloğlu, AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan ve AK Partili kadınlar tarafından karşılandı.

 

İlk olarak Buzhane Mahallesi`nde bulunan Hüsrevpaşa Konteyner Kenti`ne geçen Bakan Şahin ve Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) tarafından yaptırılan ``Travma Sonrası Aile Danışma Merkezi``nin açılışını yaptı.

 

\"74 Milyonun Ortak Çalışmasıyla Depremi Büyük Ölçüde Atlattık\"
Burada bir konuşma yapan Van Valisi Münir Karaloğlu, Van`da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde yaşanan depremler ve sonrasında yaşanan sıkıntıları hatırlatarak, \"Yaşadığımız bu depremlerde maddi ve manevi sıkıntılar yaşadık. Kış mevsiminin de gelmesiyle sıkıntılar ve zorluklar ikiye katladı. Ancak 74 milyonluk ülkemizin ortak çalışmalarıyla büyük oranda atlattık\" dedi.

 

\"Hala Van ve Erciş`te 35 Konteynerkentte 175 bin Vatandaşımız Barınmaktadır\"
Yaşanan depremlerde en önemli sorunun moral ve Motivasyon olduğunu aktaran Karaloğlu, \"Aile ve sosyal bakanlığına bağlı Psikososyal destek programları yaparak halkımıza bu hizmeti ulaştırdık. Daha sonra devreye giren AÇEV bugün açılışlarını yaptığımız Travma Sonrası Aile Danışma Merkezlerini oluşturdu. Açılışını yaptığımız merkezimizde 7 adet görüşme odası, Grup çalışmaları için 2 adet grup odası, 1 oyun Terapi odası ile birde toplantı odası bulunmaktadır. Şuan Van ve Erciş`te 35 konteynerkentte 30 bin konteynerde 175 bin vatandaşımız barınmaktadır. Bu kentlerimizde vatandaşlarımızın sosyal ihtiyaçlarını gidermek için çalışmalar yapılmaktadır\" ifadelerini kullandı.

 

\"Yaşanan Acıyı Kendi Acımız Olarak Gürdük\"
Daha sonra kürsüye çıkan Aile ve Sosyal politikalar bakanı Fatma Şahin ise burada bulunmalarından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, \"Yaşanan Afetlerde siz burada neler yaşadıysanız bizler de Ankara`da Aynı şeyleri yaşadık. Yaşanan acıyı kendi acımız olarak gürdük. Bakanlığımızın görevi de burada başladı ve aile sosyal destek sistemini uygulama koyduk Anne babasını kaybedenlerin anne babası olduk, çocuklarını kaybedenlerin çocuğu olduk. Vatandaşlarımızla birlikte olduk\" dedi.

 

Kalıcı konutları da hatırlatan Şahin; \"İnşallah bu kışı sıcak yuvalarımızda ve daha mutlu geçireceğiz. Bu zorlu deprem sınavını başarıyla geçtik. Allah başka acılar yaşatmasın\" şeklinde konuştu.

 

\"Depremin Fiziki İzleri Siliniyor Ancak Yaşanan Acıları Silmek O Kadar Kolay Değil\"
Daha sonra kürsüye çıkan Emine Erdoğan ise, Anne ve çocuk Eğitim vakfına (AÇEV) Aile ve sosyal politikalar bakanlığına ve emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür ederek, şunları kaydetti: \"Bu gün depremde hayatını kaybedenleri rahmetle anıyor. Ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Depremin 20 dakika sonrasında bir teyakkuz oluştu. Ve Van için adeta Türkiye ve dünyada seferberlik başlatıldı. Uzmanlar depremlerin 37 atom bombası kadar etkili olduğunu ifade ediyorlar. Bu kadar büyük depremlerin izlerini hemen silmek mümkün değil Ancak yapılan çalışmalar bu izleri silmeye devam ediyor. Fakat yaşanan acıları silmek o kadar kolay olmayacaktır. Bu acılar paylaşılsa azalacak ve bizler bunu yapmaya çalışıyoruz\" dedi.

 

\"Küle Dündüysen Güle Dönmeyi Bekle\"
Mevlana`nın \"Küle Dündüysen Güle Dönmeyi Bekle\" sözünü hatırlatan Erdoğan, \"acıları ve elemleri kalbimize gömüp geleceğe umutla bakmak zorundayız. Bu süreçte ve bu sıkıntıları aşma adına Annelerimize önemli görevler düşmektedir\" şeklinde konuştu.

 

Daha Erdoğan, Şahin ve beraberindekiler Konya Mehir Vakfı tarafından deprem öncesi \"Yüz Yeni Yuva Kuruluyor Yüzler Gülüyor\" programı kapmasında nişanları yapılmış ancak yaşanan depremlerden dolayı evlenmemiş olan 20`si Erciş ilçesinde olmak üzere 100 çiftin, çiftin nikâh şahitliğini yaptı. Gelin ve damat adaylarıyla hatıra fotografları çektiren Erdoğan, başbakanın gibi üç çocuk sözü aldı.

 

Daha sonra Erdoğan ve Şahin Aile ve sosyal politikalar il müdürlüğü tarafından açılışı yapılan Çocuk ve Gençlik Merkezi`nin (ÇOGEM) açılışına katıldı. Burada sevgi evlerini ziyaret etti. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir