• DOLAR 32.593
  • EURO 34.876
  • ALTIN 2501.442
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman yerel gazetelerinde 29 Haziran 2012 Cuma günü yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Batman Basın.com; `Şeyh Said`le İlgili Arşivler Açılsın`
Mustazaflar Cemiyeti, Şeyh Said ve 46 arkadaşının katledilişinin 87. yıl dönümü münasebetiyle yaptığı açıklamada, Şeyh Said ve arkadaşlarıyla ilgili olarak `devlet sırrı` olarak senelerdir saklananların, o dönemin tüm tutanaklarının ve mahkeme kayıtlarının tarihçilere açılmasını istedi.

`Çilek Üreticileri Devlet Desteği İstiyor`
Batman`ın Sason İlçesine bağlı köylerde çilek üreticiliği yapan çiftçiler, ürünlerinin doludan zarar gördüğünü ifade ederek devletten destek beklediklerini ifade ettiler.

Batman Pusula Gazetesi; `İşten Çıkarılan 44 Kişi Eylem Yaptı`
Batman Kamu Personelleri Tasarım İşçileri Derneği, Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde 44 kişinin işten çıkarılmasını protesto etti.

`Susa Şehitleri Mezarları Başında Anıldı`
26 Haziran 1992 tarihinde Diyarbakır`ın Silvan ilçesine bağlı Susa köyünde, örgüt mensupları tarafından gerçekleştirilen katliamın 20. yıl dönümünde binlerce kişi, camide katledilen Müslümanları ve Susa Şehitliği`nde medfun 33 kişiyi andı.

Batman Mezopotamya Gazetesi; `Yardım Edilmezse, Evi Başına Çökecek!`
Batman`ın Sason ilçesine bağlı Kelhasan Köyü Sinemerg Mezrasında ikamet eden Feremez Onar, çökme tehlikesi yaşayan evi için il ve ilçe yöneticilerinden yardım istedi.

`O da Bir Şey Anlamadı`
Görme Engelli Nurullah Mehmetoğlu işten çıkarıldı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ`ın önce azarladığı sonra da özür dileyip bakanlık bünyesinde sözleşmeli personel olarak işe başlayan Batmanlı görme engelli Nurullah Mehmetoğlu haksız yere işten çıkarıldığını ve mağdur durumda olduğunu söyledi.

Batman Medya Gazetesi; `Taşeron İsyanı!`
Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde çalışan 44 taşeron işçisi, ihaleyi alan yeni firmanın hukuk dışı sözleşmeyi imzalatmaya çalıştığını belirterek tepki gösterdi.

`Çocuklarını Kurtardı, Canından Oldu`
Önceki gece Akyürek mahallesinde bir evde çıkan yangında, çocuklarını kurtarmak isteyen fedakar anne feci şekilde can verdi.

Batman Gazetesi; `Meslek Eğitim Kursları Açılıyor`
Batman Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi arasında 140 kişinin eğitim göreceği 7 ayrı protokol imzalandı. Konfeksiyon sektöründe görevlendirilmek üzere nitelikli eleman yetiştirmek amacıyla \"Kadın giyim teknolojileri\" ve \"Erkek giyim teknolojileri\" alanlarında kurslar açıldı.

`Çocuklarını El Arabası İle Okuttu`
15 senedir üç tekerlekli arabası ile mahalle ve sokaklarda yük taşıyarak gençlere taş çıkaran 74 yaşındaki Kaya \"15 senedir bu işi yapıyorum. Bazen 150 kiloluk çimento torbaları, un torbaları, ev ve iş eşyalarını taşıyorum. Günde ortalama 20 TL kazanabiliyorum.

Batman Postası; `Yazarımız Dr. Candan, Doçent Oldu`
Batman Postası yazarlarından ve aynı zamanda Van 100. Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Abdulcelil Candan, YÖK tarafından düzenlenen sınavı kazanarak, Doçentlik unvanını almayı başardı.

`Bakanın Fırça Attığı Özürlü Genç İşten Çıkarıldı`
11 Haziran 2011 seçimleri öncesi Sağlık Bakanı Dr. Recep Akdağ`ın azarladığı sonra da özür dileyip Bakanlık bünyesinde sözleşmeli personel olarak işe başlayan görme engelli Nurullah Mehmetoğlu işten çıkarıldı.

Batman Barış Gazetesi; `5 Kadın Tutukluya Sevk`
Batman M Tipi Kapalı Cezaevi`nde kalan 5 siyasi kadın hükümlü İzmir Şakran Cezaevi`ne istekleri dışında sevk edildi.

`Aylardır Bu Lamba Sönmedi`
İlimiz Meydan Mahallesinde bulunan bazı aydınlatma lambaları aylardır gece-gündüz yanıyor.


Batman Umut Gazetesi; `TPAO Bölge Müdürüne Hayırlı Olsun Ziyareti`
MÜSİAD Şube Başkanı Suad Özdemir`i ve Yönetim Kurulu üyeleri TPAO Bölge Müdürlüğüne getirilen Gökhan Akın`ı makamında ziyaret etti.

`Bıçaklı Saldırıda Teknisyen Hayatını Kaybetti`
Batman`ın Beşiri ilçesinde düzenlenen bıçaklı saldırıda emniyette görevli bir kişi hayatını kaybederken bir kişi de yaralandı.

Batman Duruş Gazetesi; `Yardım Edilmezse, Evi Başına Çökecek!`
Batman`ın Sason ilçesine bağlı Kelhasan Köyü Sinemerg Mezrasında ikamet eden Feremez Onar, çökme tehlikesi yaşayan evi için il ve ilçe yöneticilerinden yardım istedi.

`Çilek Üreticileri Devlet Desteği İstiyor`
Batman`ın Sason İlçesine bağlı köylerde çilek üreticiliği yapan çiftçiler, ürünlerinin doludan zarar gördüğünü ifade ederek devletten destek beklediklerini ifade ettiler.

Batman Doğuş Gazetesi; `Tren Yayaya Çarptı`
Batman da hemzemin üzerinden yolun karşısına geçmek isteyen vatandaş seyir halinde olan yolcu treninin çarpması sonucu ağır yaralandı. Vatandaş hastanede tedavi altına alındı.

Batman Çağdaş Gazetesi; DEDAŞ Nihayet!`
Gülistan caddesinde küçük trafonun kedilere tuzak kurmasının ardından DEDAŞ arıza ekipleri nihayet önlem aldı. Gülistan caddesi girişindeki kedilere tuzak olarak bilinen küçük panoda bir hafta içinde dört kedinin öldüğünü söyleyen esnaf sakinleri, şunları söylediler; \"Panonun kapıları açık. Zaman zaman açık olan panonun içine kediler girince elektriğe kapılıyor. Pano kapılarına kilit vurulmasını istiyoruz. DEDAŞ ekipleri geç de olsa panoya müdahale etti. (M.Sait Çelik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir