• DOLAR 32.576
  • EURO 34.901
  • ALTIN 2434.785
  • ...
İş Kur`da Meslek Eğitim Kursları Açılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Batman Halk Eğitim Merkezi arasında tekstil sektöründe 140 kişinin eğitim göreceği 7 ayrı protokol imzalandı. İş -kur işsiz bireyler için vasıflarına ve ikamet ettiği yerde en uygun iş imkânı sağlarken ayrıca ücretsiz olarak verdiği kurslar ilerde bireylerin yeni meslek sahibi olarak iş bulmalarını kolaylaştırmak ve vasıfları konusunda daha gelişmiş ve tecrübeli hale getirmek için çalışmalar başladı. Konfeksiyon sektöründe görevlendirilmek üzere ve ayrıca uzmanlık alanına giren kurslar arasında \"Nitelikli eleman yetiştirmek\" amacıyla \"kadın giyim teknolojileri\" ve \"erkek giyim teknolojileri\" alanlarında kursları açıldı.

Bu kurslarla ilgili aldığımız bilgiler doğrultusunda Batman Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü ile Batman Halk Eğitim Merkezi şu açıklamada bulundular. Batman çalışma ve iş kurumu il müdürlüğü ile Batman halk eğitim merkezi arasında tekstil sektörüne Nitelikli eleman yetiştirme amacıyla \"Kadın giyim teknolojileri\" ve \"Erkek giyim teknolojileri\" alanlarında olmak üzere 140 kişinin eğitim göreceği 7 ayrı protokol İş Kur Müdürü Besim Eviz, Batman Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Mehmet Akın ve Aktif İş Gücü Piyasası Şefi Ekrem Timurtaş arasında imzalandı.

Katılımcılarda Aranan Şartlar
16 - 45 yaş aralığında olmak, en az ilkokul mezunu olmak, katılımcılar mesleki eğitim sonrası işletmelerde çalışmayı kabul edecek, başvuracak adayların tekstil sektörüne ilginin olması gerekmektedir.

Katılımcılara Sağlanan Haklar
Günlük 20 TL, genel sağlık sigortası, iş kazası ve meslek hastalığı sigortası, başvurular Batman çalışma ve iş kurumu il Müdürlüğüne yapılacak.
Son başvuru tarihi; 04. 07. 2012 tarihinde, mülakatın Halk Eğitim Merkezi`nde 05.07.2012 tarihinde saat. 09.00`da başlanacağı bildirildi. (Halid Coşkun-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir