• DOLAR 32.373
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2324.5
  • ...
Has Parti Heyetinden VATSO`ya Ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Deprem sonrası oluşan sorunların konuşulduğu ziyarette yaşanan sıkıntılar dile getirildi. Özellikle deprem sonrası oluşan sıkıntıların daha da tam anlamıyla çözülemediğini ve şehrin ekonomisindeki durgunluğun halen devam ettiğini ifade eden VATSO Başkanı M. Mirza Nadiroğlu, evi yıkılan vatandaşlara TOKİ tarafından Bayındırlık birim fiyatının çok üzerinde TOKİ konutlarının satıldığını dile getirdi. Nadiroğlu, \"burada amaç depremzedeye destek değil kar amaçlı olarak hazine arazilerine konut yapıp vatandaşa satmaktır. İşyerleri yıkılan esnafa da verilen 50 bin TL`lik kredinin de çok az olduğunu, açıklanacak olan teşvik paketinin bölgedeki sorunların çözemeyeceği, aşikârdır\" diyerek deprem sonrası hükümetin Van`a yönelik politikasını eleştirdi.

Depremin Üzerinden 8 Ay Geçmesine Rağmen Belirsizlikler Halen Devam Ediyor
Has Parti Van İl Başkanı Rasim Aslan ise yaptığı konuşmada deprem sonrası evleri yıkılan vatandaşa kendi arazilerinde konut yapma hakkının sağlanması gerektiğini belirterek, \"işyerleri yıkılan vatandaşa da işyerinin büyüklüğü oranında faizsiz kredi sağlanmalıydı. Şehrin ekonomik yapısının iyileştirilmesi adına ildeki sorunların çözümü hızlandırılmalıydı. Çözümü sağlayacak konumda olan hükümet milletvekillerinin bu konuda yetersiz kaldığını ifade etmeliyim. Depremin üzerinden 8 ay geçmesine rağmen belirsizlikler halen devam ediyor. Artık bir şeylerin yapılıp depremin izlerinin silinmesi için gerekli çaba harcanmalıdır\" diyerek deprem sonrası yapılanların yetersizliğini dile getirdi.

Has Parti yetkilileri ziyaretin ardından VATSO`dan ayrılırken yapılan görüşmenin çok olumlu geçtiğini ifade ettiler. (Fikret Özkan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir