• DOLAR 32.508
  • EURO 34.571
  • ALTIN 2498.571
  • ...
Yardım Edilmezse, Evi Çökecek!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Batman`ın Sason ilçesine bağlı Kelhasan köyü Sinemerg mezrasında ikamet eden Feremez Onar, çökme tehlikesi yaşayan evi için yetkililerden yardım istedi. Her an çökme tehlikesi olan ve duvarlarında çatlakların oluştuğu evde yaşayan Onar ailesi, güvenle kalabilecekleri bir ev istiyor.

 

"Yağışlı Gecelerde Evimizde Yatamıyoruz"
Sinemerg mezrasında ikamet eden beş çocuk babası Feremez Onar (34), muhtemel bir facianın önlenmesi için duyarlılık çağrısında bulundu. Ailesinin geçimini yılın 4-5 ayını İstanbul ve başka kentlerde çalışarak kazandığı para ile sağlamaya çalıştığını belirten Onar, "İki odalı toprak damlı, duvarlarında çatlaklar olan bir evim var. Evim her an yıkılabilir. Çocuklarım evde yatarken korkuyorlar. Ancak başka imkanım yok. Sonbahardan sonra özellikle kuvvetli yağışlı günlerinde evimizde yatmaktan korkuyoruz. Böyle yağışlı günlerde evimizin çökme ihtimalini düşünerek amcalarımın, yeğenlerimin evlerinde geceliyoruz, onlarda kalıyoruz. Kendi imkanlarımla yeni bir ev yapmam mümkün değildir" şeklinde konuştu.

 

Onar, İş-Kur kapsamında 3,5 aylık iş bulduğunu ancak kazanacağı para ile evinin onarılmasının mümkün olmadığını ve kaymakamlığa sayısız kez dilekçe ile başvurup yardım istediğini ancak her seferinde dilekçelerine cevap gelmediğini ve yardım taleplerinin ret edildiğini belirtti.

 

"Çocuklarımla Rahatça ve Korkusuzca Oturabileceğimiz Bir Evimiz Olsun"
Onar, "Şu anki yeni kaymakamımıza henüz gitmedim. Kaymakamımızdan, Afet İşleri İl Müdürlüğünden, valimizden, duyarlı varlıklı insanlarımızdan yardım, destek istiyorum. Bu yardım çimento, demir, tuğla veya nakdi olabilir. Yeter ki çocuklarımla rahatça ve korkusuzca oturabileceğimiz bir evimiz olsun. Destek verilirse evimiz oturulabilir hale getireceğiz. Destek verilmezse yarınlarda başımıza bir musibet gelebilir" dedi. (Halid Coşkun-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir