• DOLAR 32.494
  • EURO 34.616
  • ALTIN 2478.821
  • ...
Karadavi`den Filistinli Gruplara Uzlaşı Çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Şeyh Yusuf El-Karadavi, Filistinli gruplara çağrıda bulunarak uzlaşının önündeki tüm engelleri aşmalarını ve Filistin`de bir an önce birlik ve bütünlüğü sağlamalarını istedi.

Uzlaşının sağlanması için tarafların aralarındaki anlaşmazlıkları bazı tavizler vererek gidermeleri çağrısında bulunan Şeyh El-Karadavi, bazı şeylerden de taviz verilemeyeceğine de dikkat çekti.

Avrupa Fetva ve Araştırma Konseyi 22. Dönem Toplantısı için İstanbul`da bulunan El-Karadavi, Siyonist işgal rejiminin Filistin halkıyla oynamak ve tüm uzlaşı çabalarını boşa çıkarmak istediğini söyledi.

Uzlaşı çabalarını desteklediğini ifade eden El-Karadavi, \"Hamas`tan ve İslami Cihad`dan kardeşlerle görüştüm, uzlaşmaya hazır olduklarını belirttiler\" dedi.

Mısır`da Müslüman Kardeşler adayı Muhammed Mursi`nin cumhurbaşkanlığını kazanmasına da değinen El-Karadavi, Mısır`ın güçlü bir ülke olabilmesi için herkesin birbirine yardım etmesi gerektiğini söyledi.

Anadolu Ajansı`na konuşan El-Karadavi, Suriye`de yaşanan olaylara ilişkin de, \"Suriye rejimi kendi elleriyle sonunu hazırlıyor. Çünkü kendi halkını acımasızca katlediyor. 15 aydan uzun zamandır ağır silahlarla halkını katlediyor`` dedi.

El-Karadavi, Suriye`nin silahsız Türk askeri uçağını uluslararası hava sahasında düşürmesiyle ilgili olarak da \"Bu rejim akılsız ve vicdansız davranmaya başladı. Artık gözleri görmeyen, kulakları duymayan ve tüm duyuları kapalı olarak hesapsızca hareket eden anlayışsız ya da hissiz bir yönetim haline geldi\" diye konuştu.

Sözlerini Kur`an-ı Kerim`in El-A`raf Suresi`nin (İşte bunlar (yollarını şaşırma bakımından) davar sürüsü gibidirler ve hatta davar sürüsünden de beter haldedirler. İşte bunlar tam bir aymazlık içinde olan kimselerdir) mealindeki 179. ayeti ile destekleyen El-Karadavi, \"Onlar akıllı bir insanın yapmayacağı şeyleri yapıyor ve kendisinde zerre kadar insanlık, haya ve anlayış bulunmayan bir insan gibi hareket ediyorlar\" dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir