• DOLAR 32.596
  • EURO 34.859
  • ALTIN 2494.934
  • ...

BATMAN - Tarlalarına daha önce tütün ektiklerini ifade eden Sasonlu çilek üreticileri çilek üretiminin kendileri için daha cazip olduğunu ancak devletten destek görmedikleri için zorlandıklarını ifade ettiler.

 

Çilekten bir yıl içersinde 3 defa mahsul elde ettiklerini belirten üreticiler 2. mahsul sırasında yağan doludan zarar gördüklerini bu nedenle devletten yardım beklediklerini belirttiler.

 

Sason`a bağlı Yeni Köy (Mala Mergé) köyünden Tahir Doğan(52) ve oğlu Yunus Doğan (26), önceleri tütün ektiklerini şimdilerde ise çileğe yöneldiklerini belirterek ürünleri zarar görmediği takdirde çilekten memnun olduklarını söylediler.

 

Geçimlerinin çilekle olduğunu dile getiren Doğan ailesi \"Yılda 3 mahsul alıyoruz ancak çileklerimizin 2. mahsulüne dolu vurduğu için bu yıl ekinlerimiz çok zarar gördü. Devlet destek vermedi. 4 dönüm ektik normalde 5-6 ton ürün elde ediyoruz. Yalnız bu yıl azaldı\" şeklinde konuştular.

 

Tahir Doğan, \"Eskiden tütün ekiyorduk. Tütün ekiminden sonra çilek ekmeye başladık. Civardaki 5-6 köyde çilek ekimi yapılıyor. Köyümüz 300 nüfuslu ve 70-80 dönüm civarı arazide çilek ekiliyor. Devlet desteği ile olsa çilek ekimi tütün ekiminden bizim için daha iyidir. Yılın ilk ekiminde destek alamazsak çok zorlanıyoruz\" dedi. (M.Sait Çelik-İLKHA)