• DOLAR 32.649
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2496.273
  • ...
Suriye:`üstesinden Geldik`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye`de yönetim aleyhtarı protestolar ve sonrasında yaşanan can kayıpları devam ederken Cumhurbaşkanı Siyasi ve Basın Danışmanı Şaban, New York Times gazetesine verdiği mülakatta, en tehlikeli süreci atlattıklarına olan umut ve inancını dile getirdi.

Şaban mülakatında; Suriye’nin karşılaştığı krizleri aşma ve çözme gücüne sahip olduğunu ifade ederek, radikal ve sabıkalı şahıslardan oluşan silahlı grupların ülkenin istikrarının bozulmaya çalışıldığını savundu.

Çıkan olaylarda yaklaşık 100 güvenlik mensubunun öldüğünü ifade eden Şaban, silahlı ayaklanma çıkaranlara hiçbir şekilde müsamahakar olunamayacağının altını çizdi.

Şaban, açıklamalarında meşru hakların talep edildiği bir ortamdan terörist grupların faydalanmaya çalıştığını ve gayrı meşru amaçlarına ulaşmak için bir kaos çıkardıklarını söyledi. Suriye’de ulusal diyalogun başladığına değinen Şaban; geçtiğimiz hafta Şam’da muhaliflerden oluşan bir grupla görüştüğünü söyleyerek, bu görüşmede basın konunu ve siyasi partiler konularının ele alındığını belirtti.

Önümüzdeki haftalarda ulusal diyalog çerçevesinin genişleyeceğini ifade eden Buseyna Şaban; yaşanan bu aşamayı fırsat olarak değerlendirip başta politika olmak üzere bütün alanlarda ilerlemeye çalıştıklarını aktardı.

Suriye`ye yönelik alınan yaptırım kararını değerlendiren Şaban, "Bu Suriye’ye karşı daha önce defalarca kullanılmış bir silahtan ibarettir." dedi. Şaban, ülkede güvenliğin yeniden sağlanmasını umut ettiğini belirterek güvenliğin sağlanmasının ardından bütün sorunların çözülebileceğini sözlerine ekledi.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir