• DOLAR 32.373
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2326.13
  • ...
Gökçek`ten Doğalgaz İhalesi Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, BaşkentDoğalgazDağıtım A.Ş.`nin yüzde 80 oranındaki hissesinin özelleştirme işlemi iptal edilmesinin ardından çok üzüldüklerini anlatarak, " İhalenin iptal olmaması için gerek Özelleştirme İdaresi gerek biz gayret ettik ama olmadı." dedi.

Başkent doğalgaz .2 milyar dolar bedelle kazanan Çukurova-Kazancı ortaklığına ödeme için tanınan ek sürede ödeme yapılmaması sonrasında ihale iptal edildi. Konuyla ilgili konuşan Gökçek, ihaleye giren firmaların yeterli parayı bulamadıklarını öne sürerek, "Kendi aralarında iltilaf oldukları için ihale iptal oldu. İhale şimdi 6 ay içinde yeniden yapılacak. Türkiye`de ekonomik istikrar var. İnşallah daha iyi sonuçlarla neticelenir." dedi.

92 milyon dolarları özelleştirme idaresi tarafından ilgili firmalar tarafından kasaya girdiğini söyleyen Gökçek, " Ama toplam belediyemize ait 1.5 milyar dolara satılacaktı. Masalef iptal oldu geçmiş olsun. Bundan sonraki ihalede fiyat çıkabilirde düşebilirde. İnşallah çıkar müşterinin olup olmamasına bağlı bir olay. İhalenin iptal olmaması için sadece Gerek özelleştirme idaresi gerek biz gayret ettik olmadı. Bundan sonraki süreci bekliyoruz." diye konuştu.

İHA


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir