• DOLAR 32.37
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2325.477
  • ...
2. Ergenekon`da İlginç Savunma
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İkinciErgenekondavasının 117. Duruşmasında tutuklu sanık Fatma Cengiz’in çapraz sorgusu tamamlandı.

Mahkeme heyeti üyelerinin sorularını cevaplayan Cengiz,İbrahim Şahinile 12 bin adet telefon irtibatı olduğun hatırlatılması üzerine, bu görüşmelerin hepsinin kendisine ait olmadığını öne sürdü.

Cengiz, bazıları mesajlardan oluşan bu görüşmelerinin kendisiyle görüşen MİT`çiler tarafından da yapıldığını savundu. Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün de, "Size ait olan bir telefon cihazı. `Ahmet ya da Mehmet kullanmış. Bu görüşmeler bana ait, bunlar değil` deyin o zaman" dedi.

"ASILACAKLAR LİSTESİ"

Üye hakim Hasan Hüseyin Özese`nin, Fatma Cengiz`de ele geçirilen "Asılacaklar Listesi" ile ilgili sorusu üzerine Cengiz, "İnternet kafedeyken yeğenine `Asılacaklar` listesi geldiğini, göndereninKayseriKuvayı Milliye Derneği`nden bir şahıs olduğunu ve gidip tanıştığını anlattı. "Asılacaklar Listesi"nin başında Abdullah Öcalan, Mehmet Eymür, Mehmet Ağar`ın olduğunu belirten Cengiz, "Bana bunların vatana ihanet suçunu işlediklerini söylediler. `Abdullah Öcalan`ı dahi asamadılar, nasıl asacaksınız?` diye sordum. 1921 mi 1924 mü o yasaya getirip asacaklarmış" diye konuştu. Özese de, "Yeni çıkarılan yasalar sanıkların aleyhine geriye doğru işlemez. 1924 Anayasası bile geri getirilse bu kişiler asılmaz" diye açıklamada bulundu.

"BENİ KÖPRÜ OLARAK KULLANIP İBRAHİM ŞAHİN’E ULAŞTILAR"

Tutuklu sanık Tuncay Özkan ise Fatma Cengiz`in yanıtlarının çelişkilerle dolu olduğunu ifade ederek "Her soruya yeni bir senaryo söylemenize gerek yok. Burada gerçeği söyleyin. Sizi bu olayların içerisine getiren kişilerle ilgili net bilgi verin. MİT`çiler dedikleriniz size ne yaptırmak istedi, size yazmayı zorladıkları mesajlarla nasıl bir tutum izlediler. Bu kişiler gerçek mi onu bile bilmiyoruz ama burada tutuklu olan kişiler gerçek, biz gerçeğiz.

Lütfen her soruya ayrı bir cevap vermeyin" diye konuştu. Cengiz "Benim anladığım kadarıyla beni köprü olarak kullanıp İbrahim Şahin`e ulaştılar. Teğmenleri, özel harekatçıları tutukladılar" diye yanıt verdi. Başkan Şengün`ün "MİT`çiler İbrahim Şahin`i tanıyordu diyorsun. O zaman sizi niye köprü olarak kullansınlar" şeklindeki sorusu üzerine Cengiz “Bilmiyorum" dedi. Cengiz,bilgisayarkullanmayı kesinlikle bilmediğini ifade ederek mahkemeye cezaevindeki bilgisayar kursundan aldığı sertifikayı sundu.

Savcı Mehmet Ali Pekgüzel ise dosyadaki telefon görüşme tapelerinden "Fatma Cengiz`in bilgisayar kullanmayı bildiğine ilişkin bölümleri" okudu. Cengiz bunun üstüne, "Tutuklanmadan 4 ay önce bilgisayar dersi aldım. Ama öğrenemediğim için alay konusu oldum" diye açıklamada bulundu.

"SİZİN MEZİYETİNİZ NE?"

Fatma Cengiz`in, telefonunda hiç bilmediği mesajları olduğunu, bilmediği numaralar gördüğünü söylemesi üzerine Başkan Köksal Şengün, "Sizin meziyetinin ne? Niye sizinle uğraşıyorlar, tuzak kuruyorlar" diye sordu. İyi niyetinin kullanıldığını belirten Cengiz, bir dönem telefonunun kapandığını, tamir edilmesi için MİT`çi olduğunu iddia ettiği Musa Oran adlı bir kişiye Ankara`ya giden otobüs şoförleriyle gönderdiğini savundu.


Fatma Cengiz`in sorgusunun tamamlanmasının ardından duruşma 12 Mayıs Perşembe gününe ertelendi.


DHA


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir