• DOLAR 32.518
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2428.977
  • ...
KPSS Tercih İşlemleri Yarın Sona Eriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi`nin (ÖSYM), kamu görevlerine ilk defa atanacaklar için yapılacak sınavlar hakkında genel yönetmelik hükümleri uyarınca bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme yapmak amacıyla 18 Haziran`dan itibaren adaylardan almaya başladığı tercih işlemleri yarın sona eriyor.

 

Bu amaçla hazırlanan Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS-2012/1 Tercih Kılavuzunda, ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyleri ayrı olmak üzere tercih yapılabilecek kadro ve pozisyonlar yer alıyor. Kılavuza, ÖSYM`nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşılabiliyor.

 

ÖSYM`nin yayınladığı KPSS-2012/1 Tercih Kılavuzunda yer alan kadro ve pozisyonlardan tercih yapabilmek için, 10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde yapılmış olan 2010-KPSS Lisans veya 28 Kasım 2010 tarihinde yapılmış olan 2010-KPSS Ortaöğretim/Önlisans`a girilmiş ve ortaöğretim mezunları için KPSSP94, ön lisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanının alınmış olması gerekiyor.

 

Adaylar tercihlerini 18-27 Haziran 2012 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM`nin http://ais.osym.gov.tr internet adresinden TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapabilecek. ÖSYM`ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır.

 

Daha önce yapılan açıklamada, tercih süresinin kesinlikle uzatılmayacağı belirtilmişti. (Emrullah Araz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir