• DOLAR 32.584
  • EURO 34.975
  • ALTIN 2426.381
  • ...
Gaziantep`teki İslami STK Üyeleri Beraat Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - 15 Ocak 2011 Tarihinde Hizbullah tahliyeleri bahane edilerek Gaziantep polisi tarafından eşzamanlı baskınlarda kapatılan Mustazaf-Der, Umut-Der, İlim-Der ve Rahmet-Der başkanlarının da aralarında bulunduğu birçok İslami Şahsiyetli kişi gözaltına alınmış, birçoğunun ise ifadesine başvurulmuştu.

 

Bu operasyonlar kapsamında gözaltına alınan ve ifadelerine başvurulan 31 zanlının son duruşması bugün Adana da görüldü.

 

Hizbullah`a üye olmak ve örgüt propagandasından Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi`nde 2011/216 numaralı esas sayılı dosyada yargılanan 31 kişinin son duruşmasında mütalaasını veren savcı tüm sanıklara beraat istedi.

 

Sanık avukatlarının yaptığı son savunmadan sonra kararını açıklayan Mahkeme heyeti, örgüt üyeliği ve propagandasından suçlanan 31 sanık hakkında beraat verdi.

 

Öte yandan aynı dosyadan yargılanan Nebil Aygün`a ise evinde Munç bulundurmaktan dolayı 5 ay hapis cezası, 500 TL`de para cezası verildi. Aygün`e verilen hapis cezası daha sonra 25 bin para cezasına çevrildi.

 

Yine sanıklardan kapatılan Mustazaf-Der Gaziantep şube başkanı Mehmet Kaya ile Nebil Aygün`e toplatılma kararı bulunan yasak kitap bulundurmaktan dolayı 100`er TL para cezası verildi. (Şefik Mert - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir