• DOLAR 32.379
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2326.113
  • ...
Van`da Engelliler Haftası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası, Van`da da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Törene katılan Van Bedensel Engelliler Derneği, 6 Nokta Körler Derneği, Zihinsel Engelliler ve Yeşeren Umutlar Derneği, İşitme Engelliler Derneği, Bedensel Engelliler Spor Kulübü Derneği, Van Kent Konseyi Engelliler Meclisi, Gör Bil Engelliler Derneği, Zübeyde Hanım İlköğretim ve İş Okulu ve Abdurrahman Gazi İşitme Engelliler Okulu idareci ve öğrencilerinden oluşan yaklaşık 50 kişi Vali Münir Karaloğlu`nu ziyaret etti.

Van`da 6 bin kişi aylık 600 TL evde bakım ücreti alıyor
Vali Ali Paşa Toplantı Salonu`nda engellilerle bir araya gelen Karaloğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bedensel engelli dernek başkanlarına söz hakkı vererek sorunlarını dinleyen Vali Karaloğlu, bir konuşma yaptı.

Türkiye`nin sosyal bir devlet olduğunu belirten Karaloğlu, sosyal devletin de toplumda ihtiyacı olan özürlüler başta olmak üzere çocuklara, kadınlara ve yaşlılara yardımcı olduğunu kaydetti. Türkiye Cumhuriyeti devletinin son dönemde özürlülere çok ciddi destek ve hizmetlerde bulunduğunu anımsatan Karaloğlu, şunları kaydetti: "Biz Van`da da elimizden geldiği kadar özürlülere devletin bütün birimleriyle sahip çıkmaya çalışıyoruz.

Sadece Van`da 6 bin 13 kişiye aylık olarak 600 TL evde bakım ücreti ödeniyor. Bundan 3-4 yıl önce böyle bir şansımız yoktu. Bu çok ciddi bir iyileşmedir. Bu devam edecektir. Önemli bir imkândır. Sadece bu değil. Sosyal hizmetler aracılığıyla hem toplumdaki özür grupları hem de toplumda desteğe ihtiyacı olan çocuklar, gençler, yaşlılar gibi sosyal gruplara da devletin desteği devam ediyor." dedi.

Sıfır yaşındaki bebeklere de özürlü maaşı ödeniyor
Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Abidin Kasapoğlu da, yaptığı kısa konuşmada, engellileri kabul ederek sorunlarını dinlediği için Vali Münir Karaloğlu`na teşekkür etti. Van`da bakıma muhtaç 6 bin kişinin evde bakım ücreti almasının yanı sıra 8 binden fazla engellinin de devletten maaş aldığını kaydeden Kasapoğlu, geçmiş dönemlerde 18 yaşı dolduran engellilere verilen 75 TL ücretin, şimdi sıfır yaşında olan bebeklere de ödenmeye başlandığını bildirdi. Başbakanın özürlülere sahip çıktığını bildiren Kasapoğlu, "Bunlar bizi ve ailelerini mutlu ediyor. Biz bunlara hiçbir zaman engelli demiyoruz. Bu kardeşlerimiz toplumun gülü ve süsüdür. Her konuda yetenek ve başarıları var. Bunlar bizi mutlu ediyor. Devletimiz her zaman bizi mutlu ediyor." şeklinde konuştu.

Fikret Özkan - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir