• DOLAR 32.491
  • EURO 34.959
  • ALTIN 2436.614
  • ...
Diyarbakır Basınından Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır ve çevre ilçelerde yaşanan gelişmeler yerel gazetelere şöyle yansıdı.


ÖZGÜR HABER: KCK` DE SENDİKAL DALGA
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı`nın talimatı ile Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu`na (KESK) bağlı 11 sendikaya baskın düzenlendi. `KCK`ye yönelik `sendikal dalga`da, aralarında KESK Genel Başkanı Lami Özgen ve Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Diyarbakır Şube Başkanı Kasım Birtek`in de bulunduğu 58 kişi, gözaltına alındı.

Sorunlar, Silahlı Eylemlerle Çözülmez
Federe Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, PKK`ye çağrıda bulunurken, \"Bu sorun sadece siyasi yollarla çözülür. Bu sorun, silah ve silahlı eylemlerle çözülmez\" dedi.


DİYARBAKIR SÖZ: DİYARBAKIR`IN TANITIM TOPLANTISI
Diyarbakır`ın \"tanıtım günleri\" için kollar sıvanırken, Ankara`da toplantı yapıldı. Vali Toprak, tanıtım organizasyonunda neler olacağının daha kapsamlı bir şekilde ortaya konulması için, toplantının yapıldığını bildirdi.

Ölü Sayısı 5`e Çıktı
Düğün konvoyunda yaşanan faciada yaralı iki kişi, kurtarılamadı. Kazada ölenlerin sayısı 5`e yükselirken, 7 kişinin ise tedavisi sürüyor.


GÜNEYDOĞU GÜNCEL: `O` PROBLEM
Diyarbakır`ın Yenişehir ilçesi Şehitlik Mahallesi, örnek alınacak bir konumda. Mahallenin 20 yıllık muhtarı Fahrettin Güler, yaptığı çalışmalar sayesinde mahallenin elle tutulur önemli hiç bir sorununun olmadığını söyledi. Muhtarların, mevcut sorunları öncelikle kendisinin tespit etmesi gerektiğini anlatan Güler, mahallelilerin yaşadığı en küçük sorunu ilgili kuruma aktarıp, çözüm için sürekli uğraştığını anlattı.

Karanlık Hiç Bir Yer Kalmayacak
DEDAŞ Diyarbakır İl Müdürlüğünün yürüttüğü çalışmayla, kent merkezindeki cadde ve sokaklarda, eksik aydınlatma lambaları takıldı.

Bu Tanıtım Güzel Olacak
Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, \"Diyarbakır Tanıtım Günleri\" toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Vali Toprak, \"Diyarbakır Tanıtım Günleri\" organizasyonundan dolayı duyduğu memnuniyeti belirterek, \"Bugünkü toplantımızda \"Diyarbakır Tanıtım Günleri\" için bir danışma, yürütme ve düzenleme grubunun oluşturulması ve organizasyonda neler olacağının daha kapsamlı bir şekilde ortaya konması amaçlanmaktadır\" dedi.


GÜNEYDOĞU EKSPRES: SORUNLAR SİLAHLI EYLEMLERLE ÇÖZÜLMEZ

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetiminin Başkanı Mesud Barzani, bir kez daha PKK`ya çağrıda bulundu. Barzani, \"Bu sorun sadece siyasi yollarla çözülür. Bu sorun silah ve silahlı eylemlerle çözülmez.\" dedi.

Türkiye`ye Suriyeli Akını
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türkiye`de kurulan 9 çadır kent ve 1 konteynır kentte 33 bin 79 Suriye vatandaşının bulunduğunu bildirdi.

Küstah ve Kabul Edilemez
ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Türk askeri uçağının Suriye tarafından düşürülmesine ilişkin, \"ABD olarak, bu küstah ve kabul edilemez eylemi mümkün olan en güçlü şekilde kınadıklarını\" söyledi. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir