• DOLAR 32.577
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2438.444
  • ...
DEAH`ta Çocuk Polikliniği Hizmete Girdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi 2000 yılı mezunu 2005 tarihinde Pamukkale Üniversitesi çocuk ihtisasını bitiren 2006-2007 Diyarbakır Çocuk Hastanesi`nde görev yapan Uz. Dr. Yıldırım Baykara Diyarbakır Eğitim ve Araştırma hastanesinde Çocuk polikliniğinde göreve başladı

Hasta muayenesine başlandığını belirten Yıldırım Baykara, "Modern tıbbi cihaz ve gereçlere sahip bulunan hastanemizde, Çocuk polikliniği Kliniği de hizmete girdi. Yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızın sağlık sorunlarını çözmek ve onları geleceğe sağlıklı bireyler olarak yetiştirmek için çıktığımız bu yolculukta bütün mesai arkadaşlarımla beraber, elimizden gelen gayreti göstereceğiz" dedi.

Erken Teşhis Çok Önemli
Çocuklarda gözlenen göğüs ağrısı, çarpıntı, morarma, bayılma, nefes darlığı, çabuk yorulma şikâyetleri ile durumlarda sağlıkları ile ilgili şikayetlerinde çocuk polikliniğine başvuruda bulunulması tavsiyesinde bulunan Baykara, muayenenin yanı sıra bozukluğu ve önemli olan 24 saat EKG (Holter) ve efor testi ve her türlü tetkik tahlil hastanede yapıldığını söyledi.

Çocuk Uzmanı Dr. Yıldırım Baykara sözlerini şöyle sürdürdü; "Tetkikler, genellikle randevu verilmeksizin aynı gün içinde yapılmaktadır. Son sistem modern cihazlarla gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızda çoğu zaman aynı gün sonuçları verebiliyoruz. Bütün sağlık sorunlarında olduğu gibi, erken teşhis çocuk hastalıklarında da hayati önem taşımaktadır. Bu nedenle anne-babalar, çocuklarında herhangi bir sağlık sorunu olduğunu hissederse, derhal en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalılar. Aynı zamanda hastanemizde çocuk kliniği servisi bulunmaktadır. Her hangi bir hastayı yatırmak gerekiyorsa hastanemizde yatırabiliriz. Yeni doğandan ve 18 yaş gurubuna kadar hastanemizde tüm tetkik ve tahliller yatış ücretsizdir. Baykara böyle güzel devasal bir hastanede görev yapmak beni çok mutlu etti" diye konuştu. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir