• DOLAR 32.37
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.24
  • ...
Somali`ye Yeni Yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı`nın Somali`ye yapılan insani yardıma ilişkin basın açıklaması Başbakanlık Basın Merkezi`nin internet sitesinde yayınlandı.

AFAD tarafından Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, TİKA, Emniyet Genel Müdürlüğü, Kızılay, ASELSAN ve Türk Hava Yolları koordinasyonunda Somali`ye insani yardım malzemesi gönderilmesinin planlandığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

``59 ton ağırlığında ve yaklaşık 5,2 milyon TL tutarındaki insani yardım malzemesi THY`ye ait kargo uçağı ile 26 Haziran 2012 Salı (yarın) günü Somali`ye gönderilecektir. Gıda, ilaç ve tıbbi malzeme, giyim malzemesi, sondaj malzemeleri ile haberleşme ekip ve ekipmanları içeren insani yardım paketinde ayrıca 400 adet bilgisayar ve 100 adet yazıcı bulunmaktadır. Saat 01.00`da Ankara Esenboğa Havalimanı`ndan hareket edecek uçağın aynı gün öğlen saatlerinde Somali`nin başkenti Mogadişu`da olması beklenmektedir.

Bu yardımla birlikte bugüne kadar Somali`ye gönderilen yardım malzemelerinin toplamı 22 bin 234 tona, tutarı ise 99,3 milyon liraya ulaşmıştır.``

 

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir