• DOLAR 32.348
  • EURO 35.153
  • ALTIN 2308.536
  • ...
ŞIRNAK-İdil`de 3,5 milyon liraya mal olacak yeni tekstil fabrikası 10 bin metrekare kapalı alan üzerinde kurulacak. Fabrikada dikim, yıkama, kesimhane ve ütü paketleme bölümlerinin yer alacağı belirtildi. Konu ile ilgili açıklama yapan işadamı İhsan Kaya, \"Bu fabrikayı kurmamızın temel amacı öncelikle istihdama yöneliktir. Fabrikamızda bulunması gereken tüm ekipmanlar hazır olmakla birlikte önceliğimiz fabrikamızda çalıştırılmak üzere 300 kişilik kalifiye eleman ihtiyacını gidermektir. Yedi filler tekstil fabrikası olarak çalışacak tüm personelin maaşları asgari ücret üzerinden olup sigortaları eksiksiz yatırılacaktır.\" dedi.

FABRİKA İLK ETAPTA YURT İÇİNE ÇALIŞACAK
Kurulacak fabrikanın öncelikle yurt içine, ardından yurt dışına açılacağı ifade edildi. İdil merkezde inşaatına başlanacak olunan tekstil fabrikası, Yedifiller tekstil tarafından işletilecek. İdil`in ilk tekstil fabrikası olacak, fabrikanın tamamlanmasıyla birlikte ilçeden yaklaşık 300 kişiye istihdam sağlanacak. Tekstil fabrikası inşaatını kurmak için çalışma başlatan Yedifiller Yönetim Kurulu Başkanı İdilli Yatırımcı İhsan Kaya İdil Kaymakamı Mustafa İmamoğlu`nu makamında ziyaret ederek çalışma hakkında Kaymakam İmamoğlu`na bilgi verdi. Kaymakam Mustafa İmamoğlu İdil İçin yapılan her çalışmaya olumlu baktıklarını ve destek vereceklerini söyledi, kazanan idil olsun Kalkınan İdil olsun.\" dedi.

Amaçlarının işsizliğin önüne geçmek ve ilçeye ekonomik anlamda katkı sağlamak olduğunu belirten Yedifiller Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Kaya fabrikanın hizmete girmesiyle ilçede yaşayan kadınlara büyük bir iş sahası açılacağını dile getirerek, yaklaşık 300 kişinin fabrikada istihdam edileceğini kaydetti. Bu yüzden bu bir fırsat ve bu fırsatın iyi değerlendirerek ilimize, ilçemize büyük yatırımların kazandırılmasını sağlamak zorundayız. Bu fabrika bizim için bir başlangıç olacak \"dedi. (M. Şerif Aşkın-İLKHA)