• DOLAR 32.528
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.104
  • ...
İsrail Filistinlileri Susuz Bırakarak Göçe Zorluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
FİLİSTİN - 1948`de işgal edilen Filistin topraklarının güneyindeki En-Nakab bölgesinden Filistinli bir yetkili, İsrail işgal rejiminin bölgede yaşayan Filistinlileri göçe zorlamak için \"susuz bırakma\" silahını kullandığını söyledi.

İsrail işgal rejimi tarafından resmi olarak tanınmayan Arap Köyleri Bölgesel Konseyi Başkanı İbrahim El-Vukayli, En-Nakab`da yaşayan Arapların susuz bırakılmasının ve İsrail işgal rejiminin bölgeye su vermeyi reddetmesinin planlı bir politika olduğunu ifade etti. El-Vukayli, bu politika sonucu En-Nakab`da yaşayan 70 bini aşkın Filistinlinin her gün büyük sıkıntılar çektiğini belirtti.

En-Nakab`da İsrail işgal rejimi tarafından yasal kabul edilmeyen köylerde yaşayan yüzlerce Filistinli aile, dün (24 Haziran Pazar) Bi`r Es-Seba`daki İsrail işgal rejimi su dağıtım şirketi binası önünde gösterisi yaparak su fiyatlarının yüksekliğini ve söz konusu köylere yeterli su verilmemesini protesto etti.

Quds Press Ajansı`na konuşan El-Vukayli, \"En-Nakab`dan su bağlanması için başvuran yüz vatandaştan sadece bir veya ikisinin başvurusuna olumlu cevap veriliyor\" diyerek, işgal yönetiminin bu tavrını ırkçılık olarak nitelendirdi.

Filistinli yetkili, En-Nakab bölgesinde yaşayan Filistinlilere su verilmemesinin su kıtlığından kaynaklanmadığını, bilakis Filistinlileri göçe zorlamak amacıyla bu şekilde davranıldığını ifade etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir