• DOLAR 32.58
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2410.915
  • ...
Batman`ın Jeolojik Sorunları ve Çözümleri Çalıştayı Yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Batman Üniversitesi, TMMOB (Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği) ve JMO`nun (Jeoloji Mühendisleri Odası) organize ettiği Batman`ın Jeolojik Sorunları ve Çözümleri Çalıştayı Batman Üniversitesi Konferans Salonunda yapıldı.

 

3 aşamada yapılan çalışmanın 1. Çalıştayın da Batman`ın yerleşim ve zemin problemleri, 2. Çalıştayda yüzey ve yüzey suları sorunları, 3. Çalıştayda ise mesleki etik ve mesleki yeterlilik ile ilgili öneriler soruldu ve daha sonra ön görülen maddeler oy birliği ile kabul edildi.

 

Çalıştayda kabul edilen bazı maddeler şöyle;
-Belediyenin jeoloji mühendisleri sayısı artırması ve video kaydı ile denetim yapması.
- Belediye teknik ekipleri, çevre ve şehircilik ve jeoloji mühendisleri odası tarafından alınacak ortak kararlar sonrası sondaj sayısının denetlenmesi.
-Batman`a yeterli bir laboratuvar kurulması.
-Eylül ayına doğru Jeoloji mühendisleri için kurs düzenlenmesi gibi bir çok madde tartışılıp onaylandı.

 

Çalıştayda Batman`ın zeminine, yer haritaları gibi birçok soruna değinildi. Katılımcılardan bazıları Batman`da olası bir depremin olması durumunda kimsenin kurtulamayacağı vurgusunu yaparak gerekli müdahalelerin bir an önce alınmasını belirtirken bazı zeminlerde zemin iyileştirilmesi yapılmadan yapıt yapılmasının çok çok tehlikeli olduğu vurgulandı.

 

Karşılıklı görüş alışverişi ve öneriler şeklinde süren çalıştayın öğleden sonraki oturumunda katılımcı sayısının çok az olması ise dikkatlerden kaçmadı.(Halid Coşkun-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir