• DOLAR 32.524
  • EURO 34.628
  • ALTIN 2486.654
  • ...
Diyanet Yeterlilik Sınavında Haksızlık İddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Siirt`te 15-21 Haziran tarihleri arasında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen \"Diyanet Yeterlilik Mülakat Sınavına\" katılan Abdulvehab Kısa, kendilerine haksızlık yapıldığını belirterek, bazı Mollaların mülakatta yüksek puan almalarına rağmen seçilmediklerini ve Ankara`da puanlarıyla oynandığını iddia etti.

Daha önce Batman`a bağlı Yeniköy İrşat Camii`nde ve Sinan Köyü`nde müftülüğe bağlı olarak vekâleten 1 yıl, fahri imam olarak 4 yıl imamlık yaptığını anlatan Kısa, mağdur olan Mollalar olarak dava açmayı düşündüklerini söyledi.

Diyanet Mollalarla Dalga Geçiyor
Diyanetin Seydalarla adeta dalga geçtiğini belirten Kısa, \"Ben ve arkadaşlarım bu Molla sınavında haksızlık yapıldığına inanıyoruz. Bin kişilik Molla alımında, medreselerde alınan icazet şartı vardı, ama bakıyoruz ki kazananların çoğunların icazet almamış. İddia ediyorum Müftü`nün karşısında kendi icazetini okuyamayanlar var. İcazeti nereden aldın diye sorulmadı\" iddiasında bulundu.

Kısa, İmamlık mülakatına giren iki arkadaşına 5-15 bin TL vermeleri karşılığında sınavı kazanacaklarını söylediklerini ve imam arkadaşlarının bunu kabul etmediklerini söyledi. Kısa, \"Bize yapılan bu haksızlıkların takipçisi olacağız. Müftülüklerden Ankara`ya gönderilen dosyalarımızı incelenmesini ve inceleyeninde incelenmesini istiyoruz. Çünkü güvenimiz kalmadı. Gerekirse haksızlığa uğrayan Mollalar ile birlikte basın açıklamasıyla Diyaneti protesto edeceğiz. Mülakat iptal edilerek yeniden yapılmalıdır\" dedi.

İsmini vermeyen bazı Mollaların yazılıda en yüksek puanı aldıklarını ve mülakatta da yüksek puan aldıklarını, ancak aldıkları duyuma göre puanlarının Ankara`da silinerek aynı durumda olan herkese 60 puan verildiğini ve kendilerine haksızlık yapıldığını kaydettiler. (Veysi Demir, M.Sait Çelik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir