• DOLAR 32.441
  • EURO 34.48
  • ALTIN 2487.525
  • ...
`Başörtüsü Serbest Olmadıkça 28 Şubat Bitmeyecek`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Gercüş Eğitim Bir Sen İlçe Başkanı Şehmuz Önlü, İlke Haber Ajansı`nın sorularını yanıtladı. Sorulan soru üzerine Eğitim Bir Sen olarak Gercüş`te yıllardır çeşitli faaliyetlerde bulunduklarını ve yıllardır bu işin cefasını çektiklerini belirten Önlü, kendilerine bırakılan bu emaneti bir adım daha ileriye götürmek için mücadele ettiklerini söyledi.

Önlü, "Bugün ilçemizde Sivil Toplum Örgütü dendiğinde herkesin aklına sadece Eğitim Bir Sen`in ve Memur Sen`in gelmesi bizim verdiğimiz bu mücadelenin sonucudur. Sadece eğitim kolunda Yönetim Kurulu olarak 2010`un Ekim ayında 30 üye ile devraldığımız bu emaneti, bugün 176 sayısına kavuşturmuş bulunmaktayız. Bu sayı, sendikalara üye olan eğitim çalışanlarının yüzde 69`u anlamına gelmektedir" dedi.


Yaptıkları etkinliklerle ilgili olarak sendikalarının son iki yılda sayısız etkinlik yaptığını kaydeden Önlü, "Bunları sıralarsak Siirt-Bitlis-Van Gezisi, Şanlıurfa-Adıyaman Gezisi, Kutlu Doğum Programları, Dillerin ve Dinlerin Birleştiği Midyat Buluşması, Üç dilde Çanakkale Gösterisi, Çeşitli Konferans ve yemek programları, köy gezileri… Çeşitli eylemlerle de tabanımızı ayakta tutuyoruz" dedi.

Başörtüsü Sorunu Kanayan Yaradır

Okullarda ve kamusal alanda yasaklanan başörtüsü konusu da değinen Önlü, bunu kanayan bir yaraya benzeterek tedavi edilmesi gerektiğine işaret etti. Önlü, "28 Şubat Post modern darbesi ile hayatımıza giren bu dayatmacı yasak, darbecilerin yargılanmasına rağmen halen önümüzde büyük bir ayıp olarak durmaktadır. Bugün darbeleri yapanların ve darbeye teşebbüs edenlerin sorgulanmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Ancak bu mutluluğumuzun yarım kalmaması için başörtüsü başta olmak üzere darbe kalıntısı bütün yasakların da son bulması lazımdır. Şayet bu yasaklar son bulmazsa, 28 Şubat 1000 yıl sürecek diyenler, sözlerinde haklı olacaklardır. Başörtüsü yasağı koşulsuz şartsız kaldırılmadıkça 28 Şubat`ta bitmeyecek demektir" şeklinde konuştu. (Yusuf Dursun/Masum Günaydın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir