• DOLAR 32.565
  • EURO 34.903
  • ALTIN 2427.263
  • ...
`Uyuşturucu Kullanımı ve Satışı Çocuklarımızı Zehirliyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-AK Parti Batman İl Başkanı Murat Güneştekin, madde bağımlığı konusunda yaş sınırının gittikçe aşağılara çekildiğini ve çocukların büyük risk altında olduğuna söyledi.
 
Aile ekonomisine katkı adına sokaklarda çalışmaya zorlanan çocukların topluma kazandırılmasının çok önemli olduğunu ifade eden Güneştekin, sosyal problemlerin yaşandığı ailelerde uyuşturucu alışkanlıklarının daha net gözüktüğünü belirterek uyuşturucu kullanımının yaygınlaştığını ve her geçen gün daha fazla çocuğun zehirlediğini ifade etti.
 
Küçücük yaşlarında sokaklarda suça meyletme riskiyle karşı karşıya kalan çocukların kurtarılması ve yetiştirilmesi için daha fazla fedakârlık yapılması gerektiğini dile getiren Güneştekin, parklarda ve caddelerde su satan, mendil satan çocukların uyuşturucu tacirlerinin eline düşmeden önce bu ortamlardan uzaklaştırılması gerektiğini kaydetti.
 
Nüfus artışının her geçen gün arttığı Batman`da sosyal sorumluluklarınında da artığını ifade eden Güneştekin, "Sokakta ki çocuklarımız başı boş bırakılmaması gerekir. Bu konuda ailelerin bilinçlendirilmesi de çok önemli bir durumdur" dedi.
 
Temiz Bir Toplum Temiz Bir Gelecek
Madde bağımlılığı konusunda toplumun bilinçlendirilmesinin ve toplum yapısının korunmasının çok önemli olduğunu belirten Güneştekin, aksi durumda içinden çıkılamaz bir durum ile karşı karşıya kalınabileceğini söyledi. (Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir