• DOLAR 32.535
  • EURO 34.788
  • ALTIN 2491.605
  • ...
KESK Gözaltıları Protesto Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı`nın KCK`ya yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında sabah saatlerinde KESK Genel Merkezi ile KESK`e bağlı Eğitim-Sen, SES, ESM, Tüm Bel-Sen, Haber-Sen ve Tarım Orkam-Sen`in genel merkezlerinde yapılan aramalar ve gözaltılar Adana`da protesto edildi.

 

KESK Adana Şubesi tarafından 12.30`da İnönü Parkı`nda gerçekleşen protesto eylemine yaklaşık 50 kişi katıldı. `Faşizme, baskıya karşı omuz omuza` şeklinde sık sık sloganlar atıldı.

 

Grup adına basın açıklamasını okuyan KESK Dönem Sözcüsü Sinan Tunç, her gün yeni bir gözaltı olduğunu söyleyerek; \"her gün yeni bir operasyon ve tutuklama ile uyanıyoruz. AKP hükümeti muhalif olan hiçbir sese tahammül etmiyor. Demokratik kurum temsilcileri, siyasi parti yöneticileri ve gazeteciler baskıyla sindirilmek isteniyor\" dedi.

 

Sabah saatlerinde gerçekleşen baskınları da değerlendiren Tunç, \"KESK genel başkanı Lami Özgen`in de aralarında bulunduğu 71 arkadaşımız gözaltına alınmıştır. Sendika binalarımızda da aramalar yapılmıştır.

 

Konfederasyonumuz KESK, 20 yılı aşkındır emek ve demokrasi mücadelesi yürütmektedir. Her dönem doğruları söyledik ve her dönem iktidarlar bu söylemlerden rahatsız oldular\" dedi.

 

Gözaltların durması gerektiğini savunana Tunç; \"Kürt sorununda barışçıl çözüm talep etmek suçsa hepimiz suçluyuz. Demokratik bir ülkede sendika yöneticilerinin göz altına alınması, sendikaların aranması kabul edilemez.\" dedi.

 

Yapılan açıklamanın ardından slogan atan grup olaysız bir şekilde dağıldı.
(Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir