• DOLAR 32.513
  • EURO 34.62
  • ALTIN 2500.28
  • ...
KCK`ye Operasyon 71 Kişi Gözaltına Alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK- Sabah saat 06.00`da eşzamanlı olarak 20 ilde KCK`ye operasyonlar düzenlendi. PKK`nin üst yapılanması olan KCK`ye yönelik olarak yürütülen operasyonlar kapsamında KESK`e bağlı bazı sendikalarda arama yapılıyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği`nin talimatı üzerine başlatılan operasyonda KESK Genel Başkan Lami Özgen`in de aralarında bulunduğu 5 kişi Diyarbakır`da gözaltına alındı.

 

20 ilde yürütülen operasyonlar kapsamında genel başkanlar, genel sekreterler ve bazı sendika üyeleri ile ilgili 71 kişinin gözaltı kararı olduğu belirtildi.

 

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü aramalar Ankara`da bulunan Eğitim-Sen ve KESK Genel Merkezlerinde yoğunlaştı.
KESK Genel Merkezinde, gözaltına alınan Başkan Lami Özgen`in bilgisayarı polis ekiplerince kopyalanıyor.

 

KESK üyeleri yapılan aramaları protesto için saat 17:00`de Başbakanlık`a yürüme kararı aldı.

 

Öte yandan Eğitim-Sen Genel Merkezi`nde ve Eskişehir, Adıyaman ve Diyarbakır Eğitim-Sen şubelerinde de arama yapılıyor. Diyarbakır`da yapılan operasyonda KESK Meclis üyesi ve aynı Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası Diyarbakır Şubesi üyesi zamanda Ayten Tekeş` te gözaltına alınlar arasında olduğu belirtildi.

Başlatılan aramalar halen devam ediyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir