• DOLAR 32.602
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2497.565
  • ...
AB Dışişleri Bakanları Lüksemburg`da Toplandı: Ana Gündem Suriye
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Girişte basın mensuplarının sorularını cevaplayan AB`li yetkililer, toplantının toplanın gündemini değerlendirdi.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile dün gerçekleştirdikleri telefon görüşmelerini anlatan bakanlar, Suriye`nin Türk askeri uçağını düşürmesinin Türkiye tarafından `kabul edilemez` bulunduğunu aktardı.

Toplantı öncesi Davutoğlu`yla görüştüğünü söyleyen AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton; "Türkiye Dışişleri Bakanı`yla düşürülen uçak ile ilgili özel bir görüşme yaptık. Durum hakkında bilgi verdi. Elbette bugün burada bunu tartışacağız. Görüşmeler sonunda konuya ilişkin değerlendirmeler çıkacak. Olayla ve kaybolan iki pilotun durumuyla ilgili çok endişeliyiz. Açıkçası Türkiye`nin vereceği tepkinin frenlenmesine ilişkin yöntem arayacağız. Ancak; Suriye konusunda farklı taraflar olduğu için bu konuyla ilgili bugünkü toplantıda ciddi bir tartışma olacak." dedi.

Bugün gerçekleşecek toplantıdan çıkacak kararların yarın yapılacak NATO zirvesine etki edeceği belirtiliyor. Suriye ve Esed yönetimine yönelik yaptırımların odak noktası olduğu toplantıda ayrıca İran`la ilgili nükleer müzakereler, Pakistan, Bosna Hersek, Mısır seçimleri de değerlendirilecek.

(CİHAN) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir