• DOLAR 32.561
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2427.871
  • ...
Cezasını Okul Boyayarak Çekiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Denetim Serbestlik Sorumlu Savcısı Sümer Köybaşı ve Denetim Serbestlik Müdürü Yılmaz Örs ile beraber Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu ziyaretleri sırasında okul binasını boyayarak, cezasını tamamlayan bir kişi ile görüştüler.

 

Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, 2010 ve 2011 tarihleri arasında 40 hükümlü, Denetim Serbestlik yasasından yararlanarak, infazlarını tamamladılar. Bunların sadece arasında sadece bir kişi tekrar suç işleyerek tekrar cezaevine döndü. Cezaevlerinden cezaları ile ıslah olmak durumu bu yasasa ile birlikte gerçekleşmiş oluyor.

 

Yasanın amacının cezalarının bir kısmını ceza infaz kurumunda geçirmiş hükümlülerin, topluma uyum sağlamalarının kolaylaşması, yeniden suç işleme risklerinin azaltılması ve kendilerini sosyal hayata hazırlamaları için bir geçiş imkanı sağlaması olarak belirten Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, \"Tarsus`ta Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu Kerim Çeliktay İlköğretim Okulu, Fatih Sultan Mehmet İlköğretim ve Yunus Emre İlköğretim Okulları binaları, `Denetim Serbestlik Yasası ile cezalarını tamamlamaya çalışan 4 hükümlümüz tarafından boyandı. Bunun yanı sıra şu anda Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 6 hükümlü hizmetli, Belediye Başkanlığı hizmet binasında 12 hükümlü çeşitli birimlerde çalışıyor.\" dedi. (A. Hakim Kurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir