• DOLAR 32.515
  • EURO 34.843
  • ALTIN 2487.639
  • ...
Okulların Tatile Girmesiyle Çalışan Çocuk Sayısı Arttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - 2011-2012 Eğitim ve Öğretim yılının tatile girmesiyle birlikte aile bütçelerine katkı sağlamak için çocukların çeşitli işlerde çalışmaya başlaması, çalışan çocuk sayısında büyük artışın olmasına neden oldu.

 

Sıcak havaya rağmen sokak sokak gezerek ayakkabı boyacılığı yapan ve evine katkıda bulunması gerektiğini söyleyen ilköğretim okulu öğrencisi 13 yaşındaki Eyüp T, \"Ailemin ekonomik durumu iyi değil. Babam inşaat işçisi başka bir yerden herhangi bir gelirimiz yok. Ayrıca önümüzdeki yıl okuyabilmem için şimdiden para biriktirmem gerekiyor. Bu yüzden ben de çalışmak zorundayım\" dedi.

 

Simitçilik yaparak çalışan 5 kardeşi olan Delil Y. (14) ve sekiz kardeşi olan Mehmet Ç. (14), önümüzdeki sezon okul masraflarını çıkarmak ve ailelerine yardımcı olmak için çalışmaktan başka çarelerinin olmadığını söylediler. Ailelerinin durumunun olmadığını ve babalarının serbest meslek ile uğraştıklarını ve kiracı olduklarını söylediler. Hem okuyup hem de ailelerine bir nevi olsun destekçi olduklarını kaydettiler.

 

Üç tekerlekli el arabası ile ailesine yardım amaçlı çalışan 6 kardeşli ve kirada kalan 19 Mayıs İlköğretim Okulu 5.sınıf öğrencisi Harun T. (12), ailesinin durumunun olmadığını ve babasının hal pazarında çalıştığını söyleyen Tunç, maddi durumunun düşük olduğu için çalıştığını belirtti. (Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir