• DOLAR 32.591
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2417.666
  • ...
Merkez Ulu Camii Ramazan`a Yetiştirilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl`de 2003 yılında meydana gelen 6,4 şiddetindeki depremde hasar gören Merkez Ulu Camide güçlendirme çalışmaları nedeniyle ibadete kapatılmıştı.

Vatandaşlardan toplanan bağışlarla yapımına 1988 yılında başlanan ve kentin en büyük camisi olarak 1996 yılında ibadete açılan cami 2003 yılında meydana gelen depremin ardından de orta hasarlı olduğu Bayındırlık İl Müdürlüğü ve Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü`nden uzmanlarca tespit edilerek güçlendirilmesi gerektiği yönünde rapor hazırlanmıştı.

Bu kapsamda güçlendirme çalışmalarına başlanan cami ile ilgili bilgi veren Bingöl İl Müftüsü Mecit Can, mülkiyeti Türkiye Diyanet Vakfı`na ait olan caminin güçlendirme çalışmaları nedeniyle caminin geçici olarak ibadete kapatıldığını söyledi.

Çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü belirten Can: \"2007 yılı sonrasında çıkan Deprem Yasasına göre caminin güçlendirilmesi için Bingöl Üniversitesi`nce proje hazırlandı. 15 Kasım 2011 tarihinde ihalesi yapılarak çalışmalara başlandı. Hava muhalefeti ve kış şartları nedeniyle ara verilen çalışmalar 1 Haziran`dan bu yana hız kazandı. Toplam 39 kubbeden oluşan ve 5 bin kişinin aynı anda namaz kılabildiği camide güçlendirme çalışmalarının Ramazan ayına kadar tamamlanması planlanıyor\" dedi. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir