• DOLAR 32.381
  • EURO 35
  • ALTIN 2326.131
  • ...
Eğitim-Sen`de KCK Araması Yapılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK`nın şehir yapılanması KCK`ya yönelik olduğu bildirilen soruşturma kapsamında Ankara, Eskişehir, Aydın, Hakkari, Adana ve İzmir`in de arasında bulunduğu değişik illerdeki 11 adreste arama yapılıyor.

Şüphelilerin ikametleri ile görev yaptıkları sendikalardaki odalarında aramalar sürüyor. Arama yapılan yerler arasında KESK Genel Merkezi ile Eğitim Sen Genel Merkezi de yer alıyor. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü polislerinin, sabah 06.00 sıralarında Eğitim Sen Genel Merkezi`ne giderek, arama yapmaya başladığı kaydedildi.

Hakkında gözaltı kararı çıkartılanlar arasında KESK Genel Başkanı Lami Özgen`in de bulunduğu belirtildi.

KESK yetkilileri, soruşturma kapsamında konfederasyon ve Eğitim Sen`in yanı sıra SES, BES, Tüm Bel-Sen ve Birleşik Taşımacılık Sendikası`nın (BTS) bir kısmı eski 58 yetkilisi hakkında gözaltı kararı çıkartıldığını bildirdi.

KESK Hakkari Şubesi`nde arama

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı`nın talimatıyla Hakkari` de KESK Şubeler Patformunda aramalar yapılıyor. KESK`e bağlı DİVES Genel Başkanı Lokman Özdemir ile Yapı-Yol Sen Hakkari Temsilcisi İlhan Akbaş` ın evine arama yapıldı.. Emniyet ekipleri KESK Hakkari Şubesindeki aramalarını sürdürüyor...


Eskişehir`de de arama

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı`nın talimatıyla Eğitim-Sen Eskişehir Şubesi`nde Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri arama yaptı. Alınan bilgilere göre Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri ilk olarak bu sabah saat 06.00 sıralarında Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı`nın oturduğu Yenikent Mahallesi`ndeki evinde arama yaptı. 5 katlı apartmanın en üst katında arama yapan polisler bilgisayarlar ile bazı dökümanlara el koydu. Yaklaşık 2 saat süren aramanın ardından Ali Paşa Şanlı ekip otosuna bindirildi Şanlı, gazetecilere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı`nın isteği doğrultusunda aramaların yapıldığını söyledi. Terörle Mücadele Şubesi ekipleri Ali Paşa Şanlı ile birlikte İstiklal Mahallesi`ndeki Verem Savaş İş Merkezi`nde bulunan Eğitim-Sen Şube binasına geldi. Polisler burada arama çalışması başlattı. Yetkililer herhangi bir gözaltının olmadığını, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı`nın talimatıyla şube başkanı Ali Paşa Şanlı`nın evinde ve şube binasında arama yaptıklarını söyledi. Eğitim-Sen Şube Sekreteri Faik Alkay yapılan aramaların kendilerine yönelik bir baskı ve sindirme amacını taşıdığını öne sürdü. Alkay, Eğitim-Sen`e yönelik aramaların Türkiye`nin çeşitli illerinde de yapıldığını kaydetti.

KESK Genel Başkanı Gözaltında


Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği`nin talimatı üzerine başlatılan aramalar üzerine aralarında KESK Genel Başkan Lami Özgen`in de bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı. 

5 ilde ve 11 ayrı noktada yürütülen operasyonlar kapsamında 58 gözaltı kararı var.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü aramalar Ankara`da bulunan Eğitim-Sen Genel Merkezi`nde yoğunlaştı.

Eskişehir Eğitim-Sen Genel merkezi ile Adıyaman şubesinde de arama yapılıyor. adıyaman`da 2 kişi gözaltına alındı.

Ankara Eğitim-Sen genel merkezinde Başkan, Genel Sekreter ve kadın kolları Başkanlarının odaları arandı. Polis dökümanlara el koyuyor.

Sabah saat 06.00`da eşzamanlı olarak başlatılan aramalar halen devam ediyor.

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir