• DOLAR 32.492
  • EURO 34.956
  • ALTIN 2431.797
  • ...
Şanlıurfa`da Suriye Paneli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Köklü Değişim Dergisi Şanlıurfa Şubesi tarafından düzenlenen Suriye paneline konuşmacı olarak Suriye`de yaklaşık 56 gün esir tutulan gazeteci Adem Özköse katıldı.
 
Panelde açılış konuşması yapan Köklüdeğişim yazarlarından Cevher Kara, İslam ümmetinin neredeyse bütün bölgelerinin zülüm altında olduğunu ifade ederek, Suriye`de ise zulmün adeta zirve yaptığını söyledi.
 
Suriye`de Yakalananlardan 25 Yıl Haber Alınamıyor
Daha sonra mikrofonu alan Adem Özköse, Suriye`de gözaltında kaldığı süreci ve Suriye`de yaşananları anlattı. Suriye`de İslam`i davadan içeri düşenlerden 20-25 yıl haber alınamadığını dile getirerek, "Bir kişi ile dertleşmiştim adam on üç sene cezaevinde kalıyor tabi adamın üç çocuğu var babası bakıyor kendisinden haber alınmıyor. On sene sonra başka birisi ile hanımını evlendiriyor. Adam diyor ben on üç sene sonra cezaevinden çıktım. Eve geldiğimde benim evimde tanımadığım bir adam. Sordum bu adam kimdir. Meğer benden haber alınmayınca on sene sonra hamımı başka birisi ile evlendirmişler. Adam ben de diyor on üç sene sırf çocuklarıma kavuşmanın hayali ile bütün işkencelere dayandım ama maalesef geldiğimde hanımı başkası ile evlendirmişler. İşte Suriye böyle bir ülke Sırpların, Bosnalılara yaptığı zulmü aynısını Esat yapıyor oradakilere yapıyor" dedi.
 
Suriye`de başından beri her gün 60-70 kişinin öldürüldüğünü ifade eden Özköse, "Ama bazıları çıktılar `Suriye herhangi bir sıkıntı yok` dediler, yalan konuşuyorlar. Bu iş sanki üç beş tane El Kaide`cinin ayaklanması gibi gösterilmeye çalışıldı" diyerek, direnişin arkasında ümmetin öfkesi olduğunu söyledi. (Ali Durmaz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir