• DOLAR 32.388
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.69
  • ...
Ülke Genelinde Hava Durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu`nun kuzey ve doğusu, Sivas, Kayseri, Malatya, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Kastamonu, Karabük, Çankırı, Kırklareli, Samsun, Tokat, Ordu ve İskenderun çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülke genelinde önemli bir değişiklik beklenmiyor. İç ve batı bölgelerde mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı, Akdeniz kıyıları ile zamanla Doğu Karadeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

BÖLGELERE GÖRE HAVA
MARMARA: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinde Kırklareli çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
EGE: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu, ilk saatlerde Osmaniye ve İskenderun çevrelerinin, öğle saatlerinden itibaren Adana, Osmaniye ve Kahramamaraş çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
İÇ ANADOLU: Az bulutlu, kuzey ve doğusunun parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Çankırı, Sivas ve Kayseri çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
BATI KARADENİZ: Az bulutlu, öğle saatlerinden itibaren iç kesimlerinin parçalı bulutlu, Kastamonu ve Karabük çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Samsun, Ordu ve Tokat çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğusu ile öğle saatlerinde Malatya çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu, öğle saatlerinde kuzey ve batısının parçalı bulutlu, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA
Ankara: Parçalı bulutlu (18/34)
İstanbul: Parçalı bulutlu (21/31)
İzmir: Az bulutlu ve açık (24/34)
Bursa: Parçalı bulutlu (19/34)
Konya: Parçalı bulutlu (18/30)
Adana: Gök gürültülü sağanak yağışlı (22/32)
Mersin: Parçalı bulutlu (25/31)
Diyarbakır: Parçalı bulutlu (19/36)
Batman: Parçalı bulutlu (18/37)
Şanlıurfa: Parçalı bulutlu (26/38)
Gaziantep: Gök gürültülü sağanak yağışlı (21/34)
Mardin Parçalı bulutlu (24/34)
Van: Gök gürültülü sağanak yağışlı (12/24)
Bingöl: Gök gürültülü sağanak yağışlı (19/32) (Ayhan Kaya-İLKHA )

Bu haberler de ilginizi çekebilir