• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mustazaflar Hareketi İstişare Toplantısı Yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Mustazaflar Hareketi, Batman`da İl Yeni Kültür Merkezi Konferans Salonu`nda bölge alimlerinin de katıldığı bir istişare toplantısı yaptı.
 
Saat 14.00`te başlayan istişare toplantısında Av. Hüseyin Yılmaz, Hür-Der Batman Şube Başkanı Av. Zekeriya Yapıcıoğlu, Yazar Bahattin Temel, Mustazaflar Cemiyeti Onursal üyesi Molla Enver Kılıçaslan Mustazaflar Hareketinin misyonu, hareket tarzı ve hareketin dinamikleri gibi konularda konuşmalar yaptılar.
 
Moderatörlüğünü Umut-Der Gıda Bankası Başkanı İsa Aydın yaptığı program Molla A.Samed Yalçın`ın okuduğu Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. İki oturum halinde yapılan programın birinci oturumunda konuşmalar yapılırken ikinci oturumda ise katılımcıların görüşleri dinlendi.
 
"Yaptığımız, Nebevi Hareketin Devamıdır"
Programın açılış konuşmasını yapan Yazar Bahattin Temel, "Mustazaflar Hareketi yeni değil, yıllardır bunu konuşup değerlendiriyorduk. Ancak somut olarak bize bir süreç dayatıldı ve bunun sonucunda hayırlı bir sürece imza attık. Bu dava az bir paha ile satılamaz. Bu davada hicretler, şehidler, zindanlar var. Hz. Adem`den bu yana. Yaptığımız Nebevi hareketinin devamıdır" dedi.
 
Kendilerine dayatılan süreçte haktan sapmadan, ellerinden geleni yapacaklarını kaydeden Temel, "Bu halkın temsilcisi olarak laik, dinsiz zihniyetleri temsilci olarak göstermek istiyorlar. Biz hareket olarak bunun doğru olmadığını göstereceğiz" dedi. Şuanda parti olmadıklarını ve partileşme sürecine şuan itibariyle niyetli ve istekli olmadıklarını kaydeden Temel, tabanlarının partileşme yönünde baskısının olduğunu ve yerel seçimlere en azından bağımsız adaylarla girilmesi yönünde fikirler olduğunu ifade etti.
 
"Ahde Vefa Mitingiyle Yeni Süreç Başladı"
Programda Mustazaflar Hareketi Sözcüsü Av. Hüseyin Yılmaz ise, girdikleri süreçle ilgili bilgilendirmede bulundu. 2004 yılında dernek olarak çalışmaya karar verdikleri sürecin bilinmesi ile bugünkü sürecin anlaşılabileceğini ifade eden Yılmaz, "2000`li yıllarda devletin dindarlara dönük baskı ve tutuklamaları ile mağduriyetler oluşunca, derneklere ihtiyaç duyuldu. Çünkü muhtaçlara yardım edilmesi ve Kuran-ı Kerim dersi verilmesi gibi nedenler dahi örgüte yardım ve üyelik olarak değerlendirilip tutuklanmalar oldu" dedi.
"Ahde Vefa " mitingiyle yeni bir sürecin başladığını kaydeden Yılmaz, "Hareket olarak dernek sürecinde olduğu gibi İslami çizgiden taviz vermeden, yasal bir zeminde mücadele edeceğiz. En ufak bir şekilde İslami çerçeve dışına çıkılmadan, dosdoğru bir siyaset yapacağız. Bunu yapmazsak, bizim dışımızdakiler İslam`la ilgisi olmayan kişiler bölgeyi temsil ediyor görünüyor. Bölgenin sesini tüm dünyaya duyurmamız lazım. Bu da ancak siyasi hareketle olur" ifadelerini kullandı.
 
"Hareketin İçinde Ahretini Heba Edecek Kişiler Olmayacak"
Hür-Der Batman Şube Başkanı ve Av. Zekeriya Yapıcıoğlu da yaptığı konuşmada " Birileri dünyanın yalancı cennetini va`d ederek gençlerimizin ve toplumun ahiretini heba ettiler. Mustazaflar Hareketi`nin içinde geçici makamlar için ahiretini heba edecek kişiler olmadı ve olmayacak" dedi.
 
"Siyaseti İslamın Hizmetkarı Yapacağız"
Avuakat Yapıcıoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bediüzzaman`ın sözü olan İttihadı İslamı Nokta-i İstmad (İslam Birliğine dayanak noktası). Bu hareket kavmiyetçilik, bölgecilik yapmayacak 1,5 milyar Müslüman kardeşimizdir. Dini siyasete alet etmeyeceğiz. Siyaseti dine hizmetkâr yapacağız. Doğruluktan ayrılmayacağız, kimseye muhalefet olsun diye karşı çıkmayacağız. Bölgenin ciddi bir temsiliyet sorunu vardır. Sistem halkla barışmak istemiyor" dedi.
 
"Asri Alimler İslam Ümmetinin Siyasetten Uzak Kalmamalarını Savunuyor"
Toplantıda Mustazaflar Hareketi`nin fıkhi boyutunu değerlendiren Molla Enver Kılıçaslan, Allah`ın kainatı insanı için yarattığını belirterek Allah`ın kitaplar ve peygamberler göndererek İnsanların Tağutlardan sakınmalarını ve Allah`a kul olmalarını emrettiğini söyledi. Kılıçarslan, "Bu büyük görev Peygamberlerden sonra alimlere ve müminlere verilmiştir. Müminlerin bunu bilmesi ve buna göre hareket etmesi gerekir."dedi.
 
İslam Ümmetinin bu günkü hale düşmesine alim ve dindarların gevşek davranmalarının neden olduğunu belirten Kılıçarslan, Müslümanların İslam`a göre hareket etmeleri ile bütün sorunların çözüleceğini ifade etti. Kılıçaslan, asri alimlerin en büyüklerinden olan Yusuf el Karadavi, Münir el Ğadban ve Seyyid Kutub`un İslam ümmetinin siyasetten uzak kalmaması gerektiğini savunduklarını kaydetti.
 
Konuşmaların ardından 2. oturuma geçilerek katılımcıların görüş ve önerileri alındı.
 
İkindi namazından başlayan oturumda ise katılımcılar tarafından sorulan sorulara yanıt verildi.
 
15 Temmuz`da Diyarbakır`da Geniş Katılımlı Toplantı Yapılacak
Program sona ermeden önce Mustazaflar Hareketi Sözcüsü Av. Hüseyin Yılmaz, 15 Temmuz`da alimlerin, kanaat önderlerinin, STK temsilcilerinin ve aşiretlerin önde gelen isimlerinin katılımıyla geniş katılımlı bir istişare toplantısı yapacaklarını söyledi. (Veysi Demir /Veysi Rüzgar-İLKHA)

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir