• DOLAR 32.37
  • EURO 34.992
  • ALTIN 2325.42
  • ...
Enerji Bakanı Yıldız BDP`ye Yüklendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- AK Parti Van Merkez ilçe Başkanlığı 4. Olağan Genel Kurulu bakan Taner Yıldız`ın katılımıyla gerçekleşti. Anadolu Öğretmen lisesinde yapılan kurul Ak Parti Merkez İlçe başkanı olarak seçilen Abdulmenaf Keyifli`nin konuşmasıyla başladı.

 

Kongre`de AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras ve AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici ve AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan`ın da birer konuşma yapmasının ardından kürsüye gelen Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız BDP` ye yüklendi.

 

Bakan yıldız Suriye`de düşürülen uçağı hatırlatarak\" Suriye açıkladı, `Biz bunu yanlışlıkla vurduk` diye. Ve kalkıyor bir partinin eş başkanı, `Bu uçağın hangi görevde havalandığı, nereye gidiyordu, hedef neydi?` diyor. Adama sormazlar mı sen hangi ülke adına açıklama yapıyorsun diye? Suriye adına mı, İsrail adına mı, yoksa ismini bilmediğimiz bir başka ülke adına mı açıklama yapıyorsun? İnsan biraz utanç duyar. Biz bu sıkıntıya sükunetle ama haklarımızı da son zerresine varıncaya kadar koruyarak yaklaşıyoruz. Biz hiçbir zaman için soğukkanlılığımızı kaybetmeyiz ama hiçbir hakkımızı da yedirmeyiz\" dedi.

 

\"Mavi Marmara`da da Aynı Tavrı Sergilediler\"
BDP`nin mavi Marmara olayında da aynı tavrı sergilediğini belirten Yıldız, Dağlıca`da 8 askerin hayatını kaybetmesine değinerek BDP`nin kanla beslendiğini ve meşrutiyetini cenazelerden aldığını dile getirdi.
Konuşması boyunca isim vermeden BDP`yi eleştiren Bakan Yıldız, \"Dikkatinizi çekiyorum, bunların Kürtçeyle de bilgileri, ilişkileri yok. Çünkü bunlar Kürtçeyi değil, sadece terörün dilini destekliyorlar. Bunlar sadece kanın ve gözyaşının destekçisi. Ama biz bunlara müsaade etmeyeceğiz. Biz bu bölgede, özellikle barışın ve sevginin dili konuşuldukça kalkınmaya karşı olanların sükutu hayale uğradıklarını hep beraber göreceğiz. TBMM`de grup kurdular, onların oradaki konuşmalarını dikkatlice izleyin. Birlik ve beraberlikten mi yanalar, yoksa ayrılıktan mı yanalar?\" dedi. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir