• DOLAR 32.331
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2282.233
  • ...
Bilgisayarı fazla kullananlar ``dikkat!``
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aşırı bilgisayar kullanımı ‘kuru göz’ sendromuna neden oluyor. Göz sağlığını tehlikeye atan söz konusu durumun engellenmesi için gözün dinlendirilmesi tavsiye ediliyor.
 

Op. Dr. Filiz Müftüoğlu, göz sağlığıyla ilgili bilgi verdi. Bilgisayar ve manyetik dalga yayan cihaz kullanımının göz sağlığına olan zararlarını anlatan Müftüoğlu, normal bir insanın dakikada ortalama 20 kez göz kırptığını söyledi. Bu sürenin bilgisayar başında dakikada 5’e indiğini ifade eden Müftüoğlu, “Uzun süre bilgisayar kullanan insanlar belirli aralıklarla mola vermeli. Göz kırpmasında yaşanan seyreklik göz tabakasında kuru göz sendromuna yol açıyor.” diye konuştu.
 

Bilgisayar kullanımında ışığın iyi ayarlanması gerektiğini vurgulayan Müftüoğlu, uzun süre bilgisayar başında iş yapmak zorunda olanların damla ve ılık çay masajı uygulamalarını tavsiye etti. Bu şekilde gözün dinlendirebileceğini ifade eden Müftüoğlu, aşırı göz yanmaları ve ağrı duyanların hekime başvurmalarını önerdi.
 

Velilere uyarı!
Çocukların bilgisayar başında geçirdikleri zamanın veliler tarafından kontrol altına alınması gerektiğine de dikkat çeken Müftüoğlu, “Daha önceleri ileri yaşlarda görülen kuru göz sendromu hastalığı daha erken yaşlarda görünür hale geldi. Özellikle çocuklarda buna dikkat edilmeli.” dedi.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri