• DOLAR 32.348
  • EURO 35.153
  • ALTIN 2308.536
  • ...
`Gençlerimizin Ahireti İçin Çırpınalım`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 
BATMAN - Sason Rahmet Pınarı Derneği tarafından "Maneviyatsızlık ve Kaybolan Gençliğimiz" konulu etkinlik 17.30`da Sason Merkez Camii önünde, emekli müftü ve Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yazar Mehmet Göktaş ve sanatçılar Derviş Madsor ve Özcan katılımıyla gerçekleşti.
 
Ahmet Kara hocanın Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Rahmet Pınarı Derneği Başkanı Suad Seyitoğlu`nun açılış konuşmasıyla devam etti.
 
Seyidoğlu, kendi öz değerlerinden, asimile edilmiş, aziz İslam`ın getirdiği huzur dolu maneviyattan uzaklaştırılmış, Müslüman halkımıza bir soluk ve uzanan el olmak için toplandıklarını belirterek, "Değerli STK`lar, aşiretler, devlet yetkilileri, kanaat önderleri ve vicdan sahipleri, yozlaştırılan aile ve gençlerimiz, sonucu olmayan korkunç uçurumların kenarındadır. Bizler aile olarak gençlerimize el uzatmasak üzerimize düşen sorumluluklarımızı yerine getirmiyorsak, Allah korusun telafisi mümkün olmayan daha nice üzücü olaylarla karşı karşıya kalırız" diyerek sözlerine son verdi.
 
Program Özlem Ajans sanatçılarından Derviş Madsor ve Özcan`ın okudukları ilahilerle devam etti.
 
Daha sonra söz alan emekli Müftü ve Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yazar Mehmet Göktaş, maneviyatın önemine değindiği konuşmasında, tarih boyunca gerek hayvanların gerek insanların yavrularını tehlikelere karşı korumak için canını bile tehlikeye attıklarını örneklerle anlatarak, "Bizler de çocuklarımızın kime kul olduklarını öğrenip onların üzerinde titrememiz lazım. Peygamberler bile böyle bir endişe içerisine giriyorken ve bir kedi bile yavrusu ateşe düştüğünde kendini ateşe atmaktan geri durmuyorken bizlere çok daha fazla iş düşüyor. Gelin onların Ahireti için, cennet-cehennemi için çalışalım. Hangi Peygamber Ya Rabbi oğluma kadrolu bir iş nasip et demiş. Korkmayın rızkı veren Allah`tır" şeklinde konuştu.
 
Etkinlik, Sason ilçe müftüsü İlhami Güngördü`nün yaptığı dua ile sona erdi. Güngördü, Sason`a kadar gelerek bu etkinliğe katılan Emekli Müftü ve Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yazar Mehmet Göktaş`a ve programı düzenleyen Sason Rahmet Pınarı Derneği`ne teşekkür etti. (M. Enes İmir - İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir