• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
SP Mustazaf Der`e Yapılan Saldırıları Şiddetle Kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Fırat son zamanlarda Güneydoğuda meydana gelen olaylar ve yaratılmak istenen gerilim hakkında yazılı basın açıklamasında bulunarak gelişmelerin hiçte tesadüfî olmadığını belirtti.

 

Bölge üzerinde oynanan oyunlar eskiden beri aynı senaryolarla yapıldığını belirten Fırat,"Bu günde yine birileri düğmeye basmış ve olayların tekrar tırmandırılması için gayret sarf etmektedir. " dedi. Yüksekova`daki olayda yine aynı senaryonun bir parçası olduğunu söyleyen Fırat, "Bölgenin 1990`lı yıllara dönmesini isteyen bazı karanlık güçler. Burada bir kıvılcım çakmıştır. Ayrıca bölgede her fırsatta din ve mukaddesata yapılan saldırı ve hakaretler, olayı başka boyutlara taşımış, toplumu şiddet olaylarının içine çekmek için büyük bir gayret sarf edilmektedir. Bu sebeple bölgede yaşayan insanlar olarak çok dikkatli olmalı ve bu oyunlara gelmemeliyiz." dedi.

 

"Yapılan Saldırıları Şiddetle Kınıyoruz"
"Mevcut siyasi iktidarında bölgede yaşanan olayları iyi tahlil etmeli ve vatandaşın güvenliğini koruma altına almalıdır."diyen Fırat, "Yüksekova`da katledilen kardeşimize Allah`tan Rahmet dilerken, bölgemizde yaptığı sosyal yardımlarla halkımızın teveccühünü kazanan Mustazaf derneğine yapılan saldırıları şiddetle kınıyoruz. Biz Saadet Partisi olarak bu vahim olayların önüne geçilmesi için STK`larımızın, siyasilerimizin, basınımızın, aydınlarımızın ve kanaat önderlerimizin derhal harekete geçerek gerekli çabayı sarf etmelerini bekliyoruz. ." dedi.

M. Salih Özcan - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir