• DOLAR 32.347
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2310.164
  • ...
BDP Köylülerin Ağzından Yalan Haber Yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAKKARİ - BDP İlçe Örgütü Yüksekova`da Mustazaflar ile Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Übeydullah Durna`nın hayatını kaybetmesi ve sonradan taziyeye gelen konvoya yapılan saldırı ile yakılan ve yağmalanan olaylara ilişkin ilçe binasında toplantı düzenledi.

Toplantıya, Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora, Yüksekova BDP İlçe Başkanı Osman Dara, bir kaç sivil toplum kuruluşu temsilcisi, bazı köy ve mahalle muhtarları, BDP/PKK`ye yakın bazı imamlar ile Aksu (Gagevran) Köyü`nden bir kaç kişi katıldı.

Toplantıda ilk konuşmayı BDP İlçe Başkanı Osman Dara yaptı. Dara; her köyde ya da her ailede iyi ya da kötü insanlar olabileceğini, hayatını kaybeden Durna`nın yaşadığı Aksu Köyü`nden kendilerine yakın isimlerin olayın yaşandığı günden bugüne sürekli kendileri ile iletişim halinde olduklarını belirtti.

``SÖYLEMLERİM ÇARPITILDI``
Köy büyüklerinden ve yaşamını yitiren Übeydullah Durna`nın da akrabası olan H. Süleyman Durna yapılan toplantıda konuştuklarının tam aksinin basına verildiğini belirterek; söz konusu söylemlerin kendisine ait olmadığını belirtti.

``HAKKIMDA SÖYLENENLER İLE BİR İLGİM YOK``
H. Süleyman Durna; ``Allah şahittir herhangi bir kimseden bahsetmedim. İlkin bazı komşularımız ve parti yöneticileri konuştu sonra ben konuştum. Basına yansıyan ve benim adıma söylenen sözlerle bir ilgim yok. Ne Hizbullah`ı hedef aldım, ne de Mustazaf-Der üyeleri için `sayıları yaklaşık 30`u bulan insanlar yüzünden hepimiz mağdur olduk. Bizler partimizin yanındayız. Bizim adı geçen örgüt ve derneklerle hiçbir ilgimiz yoktur`` ibaresini kullandım, bu sözler bana ait değil dedi.

H. Süleyman Durna yaşadıkları sıkıntıları dile getirdiklerini, köy olarak cezalandırıldıklarını, bir torba makarna için BDP ilçe binasına gitmediklerini ve Yüksekova halkının gözünde suçlu konuma konulduklarını belirterek, sadece kendilerinin hedef seçildiğine itiraz ettiğini, böyle (Mustazaf-Der gibi) düşünen insanların her yerde olduğunu belirttiğini ve neden sadece kendilerine böyle muamele edildiğini söylediğini ifade etti.

BDP/PKK KAMOUYUNU YANLIŞ BİLGİLENDİRİYOR
Toplantı sonrası BDP/PKK tarafından basına servis edildiği tahmin edilen aynı haber metinlerinde kendi haklarında yazılan ve çizilen şeylerle bir ilgilerinin olmadığını belirten köy sakinleri kesinlikle İslami kesime hakaret etmediklerini, onları hedef göstermediklerini ve bu insanlara yönelik olumsuz bir konuşma yapmadıklarını belirtti. Basında çıkan haberleri kınadıklarını ve buna sebep olan kişilerin bunun hesabını vereceklerini belirtti.

``YAZILAN KELİMELERDEN BİRİ DAHİ BANA AİT DEĞİL``
Toplantıya katılan köy sakinlerinden başka biri ise kendisi hakkında yazılan; `Bu insanlar köye geldiklerinde engel olmaya da çalıştık. Bu insanların ilçede yaşattıkları olumsuzluklarda bizim ne rızamız vardı ne de ilgimiz` söylemlerinde tek bir kelimenin kendisine ait olmadığını haberin basına yansıması sonrasında durumdan haberdar olduğunu ve bunu yayınlayan birçok haber sitesini aradığını ifade etti.

`KİMSENİN ADINI BİLMİYORDUK, BİZ DE SENİN ADINI YAZDIK`
Köy sakini durumdan haberdar olduktan sonra defalarca haberi yayınlayan ajansları ve haber sitelerini aradığını bu yanlışlıklarını düzeltmelerini istediğini belirterek, söz konusu muhabirlerin; `Biliyoruz bu senin söylemin değil, bu yazdıklarımız için köy sakinlerinden oraya gelen diğer kimseleri tanımıyorduk biz de senin adını yazdık.` dediler.

TEPKİLERDEN SONRA AYNI DEĞİŞİKLİK!
BDP`nin toplantısına giden köy sakinleri haklarında çıkan yalan haberlerden sonra basına tepkilerini dile getirirken, birbirinden farklı haber sitelerinde aynı haberlerin aynı vakitte aynı şekilde değiştirilmesi dikkat çekti. Haber sitelerini aradıklarını belirten köy sakinleri; ``Bunların yaptığı terbiyesizliktir. Nasıl olurda bizim haberimiz olmadan bizim adımıza söylemediğimiz şeyler yazılıyor. Acımız zaten büyük, bir de bunlar bizi insanların gözünden düşürmeye çalışıyorlar.`` yorumunda bulundu.

BDP toplantısına katılan bazı köylüler, durumun bu yöne çekileceklerini bilselerdi, toplantıya iştirak etmeyeceklerini belirterek, kendilerinin kandırıldıklarını söylediler.

Saim Yüksek - İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir