• DOLAR 32.384
  • EURO 35
  • ALTIN 2326.163
  • ...
Havai Fişekli Saldırıya Rekor Ceza
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Adana`da Hatip Dicle`nin milletvekilliğinin düşürülmesini protesto etmek için düzenlenen eylemde polise havai fişekli saldırı düzenlenmesine ilişkin gözaltına alınan şahıs, 13 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.


Dağlıoğlu Mahallesi Bahçelievler Caddesi`nde 26 Haziran 2011 tarihinde Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından Hatip Dicle`nin milletvekilliğinin düşürülmesini protesto etmek için toplanan kalabalık bir grup, polis merkezinde çevre güvenliği alan polislere havai fişek, molotofkokteyli ve taşlarla saldırmıştı. Olayla ilgili polise 16`lı havai fişek rampasıyla havai fişek attığı iddia edilen Ahmet Bayna, daha sonra başka bir sokakta eylem sırasında çekilen fotoğraflardan tanınarak yakalanmıştı.

Sorgusunun ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Barna, Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülen duruşmada, "Atılı suçları kabul etmiyorum. Ben herhangi bir eyleme katılmadım. Suçsuzum ve beraatımı talep ediyorum. Fotoğraflardaki kişi ben değilim" dedi.

Sanık Bayna`ya, ‘terör örgütü üyeliği’ suçundan 6 yıl 3 ay, ‘tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurma’ suçundan 4 yıl 2 ay hapis ve bin 380 lira adli para cezası, ‘genel güvenliği kasten tehlikeye sokma’ suçundan 10 ay, ‘görevi yaptırmamak için direnme’ suçundan 10 ay, ‘kanuna aykırı toplantı veya gösteri yürüyüşlerine katılma’ suçundan 5 ay, ‘toplantı ve yürüyüşe silahlı katılma’ suçundan 5 ay ve ‘terör örgütü propagandası yapma’ suçundan 10 ay hapis cezası istendi. Sanık, toplamda 13 yıl 9 ay hapis ve bin 380 lira adli para cezasına çarptırılarak tutuklandı
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir