• DOLAR 32.331
  • EURO 35.068
  • ALTIN 2296.439
  • ...
YÖK`ten Tüm Üniversitelere Bütünleme Talimatı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
YÖK, üniversitelere 2011-2012 güz dönemi de dahil bütünleme sınavlarının gelecek öğretim yılı başlamadan önce yapılmasını sağlayacak şekilde sınav tarihlerini belirleyerek öğrencilere gerekli duyuruları yapma talimatı verdi.

Gönderilen yazıda, Yükseköğretim Kanunu`nun ``Diploma alma, ders kredilerinin hesaplanması, öğrencilik haklarından yararlanma ve sınavlar`` başlıklı maddesindeki hüküm uyarınca, yıllık veya yarı yıllık sınav takvimi uygulayan tüm yükseköğretim kurumlarında 2011-2012 eğitim öğretim yılından itibaren bütünleme hakkı tanınacağı bildirildi.

Buna göre, yaz okulu uygulaması olup olmadığına bakılmaksızın, final sınavına girme hakkı elde edenlerden sınavda başarısız olanlarla sınava giremeyenlere başarısız oldukları her ders için dönem sonlarında bütünleme sınavı hakkı verilecek.

Koşullu başarılı öğrencilerle not yükseltme amacıyla bütünleme sınavına girecek öğrencilere ilişkin düzenleme ise yükseköğretim kurumu senatolarınca yapılacak.

YÖK`ün aldığı karara göre, final sınavında geçerli olan başarı kuralları bütünleme sınavlarında da uygulanacak ve bütünleme sınavı notu final sınavı notu yerine geçecek.

Üniversiteler, 2011-2012 güz dönemine ait bütünleme sınavları da dahil bütünleme sınavlarının gelecek öğretim yılı başlamadan önce yapılmasını sağlayacak şekilde sınav tarihlerini belirleyecek ve öğrencilere gerekli duyuruları yapacak.

AA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir