• DOLAR 32.51
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2432.642
  • ...
VAN- Ziyaretler kapsamında ilk ziyaret edilen işletme Doğu Anadolu Bölgesi`nin en büyük tavuk çiftliklerinden olan Bay-Tav tavukçuluk olurken YYÜ Rektörü Peyami Battal "Van`ın gelişmesi ve ilerlemesinde rol alan tüm küçük, büyük işletmelere bilimsel anlamda destek sunacağız. Üniversite olarak Van`ın ilerlemesi için elimizi taşın altına koyduk" dedi.
 
Battal, personelleriyle beraber Van`ın kalkınması ve gelişmesi için ellerinde geleni yapacaklarını belirterek, "Biz işletmelerimizle, çiftçimizle vatandaşla hep diyalog halindeyiz ve bu devam edecek. Size özellikle bilimsel anlamda her türlü desteği vereceğiz. Van`da bulunan bütün işletmelere destek vermeyi, işbirliği yapmayı amaçlıyoruz. Van`ın ilerlemesi için üniversite olarak elimizi taşın altına koyduk. Bu ziyaretlerimiz devam edecek" ifadelerine yer verdi
YYÜ Senatosu tarafından ziyaret edilmeyi bayram günü olarak değerlendiren Bay-Tav Tavukçuluk sahibi M. Reşat Baytar, senato üyelerini karşısında görünce çok şaşırdığını dile getirerek "Bugün benim için bayram günü diyorum; çünkü geçmiş zamanlarda üniversite çok yakınımızda olmasına rağmen ne bir ziyaret ne de bir destek alamamıştık. Ama Rektör Bey bu işi başlattı. Bizim de bilimsel bilgiye, desteğe ihtiyacımız var. İnşallah artık bu konuda sıkıntı yaşamayacağız" diye konuştu.
 
Ziyaret esnasında ayrıca Rektör Battal tarafından Bay-Tav tavukçuluk sahibi Reşat Baytar`a yaptığı hizmet ve desteklerden dolayı plaket verildi. (Fırat Arslan-İLKHA)