• DOLAR 32.333
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2299.36
  • ...
Taekwondo Federasyonu`ndan Batman Valiliğine Ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Taekwondo Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Asbaşkanlar, Ahmet Baymaz ve Dr. Oktay Duymaz, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Taekwondo Federasyonu işbirliği ile gerçekleştirilen \"Doğu ve Güneydoğu İllerinde Gençleri Spor`a Kazandırma ve Ülke Sporuna Sporcu Yetiştirme Projesi\" kapsamında bilgi vermek üzere Batman Vali`si Ahmet Turhan`ı makamında ziyaret etti.

 

Doğu ve Güneydoğu illerinde gençler, yatılı ilköğretim çocukları, yuvada kalan çocuklar, madde bağımlısı çocuklar ve suça karışmış çocuklar öncelikli olmak üzere bölge genelindeki bütün çocukları Taekwondo sporuna kazandırmak üzere başlatılan proje, bölge illerinde yapılan turnuvalarla devam ediyor. Proje, bölge illerinin Valilikleri, Üniversiteleri, Emniyet Müdürlükleri, Milli Eğitim Müdürlükleri ve Gençlik Spor Müdürlükleri`nin katılımı ve koordinasyonu ile yürüyecek.

 

Bölgenin yaş ortalaması Türkiye ortalamasından çok daha düşük 19. Sırada olduğunu söyleyen Turhan, \"Batman`da 163 bin öğrenci var. Haliyle Taekwondo sporu için potansiyel çok yüksek ve ayrıca, uyuşturucu kullanımı ve bölücü faaliyetler maalesef var. Spor`a kazandırılan her çocuk, örgütten koparılmış ve topluma kazandırılmış olacaktır\" dedi.

 

SODES projeleri ile gençler ve çocuklar için spor ve oyun alanlarının düzenlemesinde etkin bir biçimde çalışmalar yürütüldüğünü belirten Turhan, \"Gençlik Merkezlerimize iki tane daha ekliyoruz, bu merkezlerin alt katları da Taekwondo kullanımına açılabilir\" şeklinde konuştu.

 

Gençlerin Spor`a yönlendirilmesi amacıyla proje başlattıklarını ifade eden Taekwondo Federasyonu Başkanı Şahin, \"Taekwondo disiplin ve eğitim sporudur. Gençlerimizin ve çocuklarımızın uygun ortamlarda fiziksel ve zihinsel becerilerini geliştirmeleri için ve bu sırada bölücü odakların faaliyetlerinden ve uyuşturucu kullanılan ortamlardan uzak kalmalarını sağlamak üzere, Taekwondo sporunun madalya yönünü ayırıp eğitim yönünü ortaya koymayı amaçlamaktayız\" ifadelerini kullandı.(Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir