• DOLAR 32.564
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2433.33
  • ...
Mustazaflar Hareketi Asker Taziyesinde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Mustazaflar Hareketi`nden oluşan bir heyet, Hakkari`nin Yüksekova ilçesi Yeşiltaş Karakolu`na düzenlenen saldırıda öldürülen Piyade Onbaşı Cahit Kılıç`ın Diyarbakır`ın Hani İlçesine bağlı Gürbüz Beldesindeki taziyesine gitti.


Aralarında Mustazaflar Hareketi Sözcüsü Av. Hüseyin Yılmaz`ın da bulunduğu heyet, saat: 12.00`de belde sakinleri tarafından karşılandı. İlk önce belde Camisinde Cuma Namazı kılan heyet, ardından Gürbüz Taziye Evine gitti.


Taziye Evinde Mustazaflar Hareketi Sözcüsü Av. Hüseyin Yılmaz Türkçe, Molla Celal Bozdaş da Zazaca birer konuşma yaptılar.

Tasvip Etmediği Bir Çatışmanın İçinde Katledildi
Piyade Onbaşı Cahit Kılıç`ın mazlumca katledildiğini ifade eden Mustazaflar Hareketi Sözcüsü Av. Hüseyin Yılmaz, kendisinin istemediği, tasvip etmediği bir savaşın, bir kavganın içerisine gönderildiği ve arada katledildiğini söyledi. Yılmaz, "Bizler, kendisinin dindar olduğunu biliyoruz, İmam Hatip Lisesi mezunuydu, kimseye zararı dokunmayan, kendi halinde ve bu kavgayı, çatışmayı tasvip etmeyen bir insandı" dedi.


Kemalizm İle Apoizm`in Savaşında Halkımız Zarar Görüyor
Şuan günümüzde adına "Düşük Yoğunluklu Savaş" denilen kirli bir savaşın yürütüldüğüne dikkat çeken Yılmaz, bu savaşın kendilerinin savaşı olmadığını söyledi. Bu savaş Kemalizm ve Apoizm`in savaşı olduğuna dikkat çeken Yılmaz, birisinin Türklük adı altında faşizm, diğerinin ise Kürtlük adı altında Marksizm ideoloji ile insanlarımızı kendi ideolojilerine alet edip kardeşi kardeşe öldürttüklerini söyledi. Ölenlerin sıradan asker ve militanlar olduğunu ifade eden Yılmaz, karşılıklı olarak yöneticilere ve komutanlara ilişilmediğine dikkat çekti.


Halk Olarak Taraflara Seslenildi
Bu kirli savaşta sadece halkımızın zarar gördüğüne işaret eden Yılmaz, "Ölen insanlara bakın ya bir köylünün çocuğudur, yâda bir garibanın çocuğudur. İki tarafta da idarecilerin çocukları cephede yok, ya yurt dışında okul okuyor yâda ordu evlerinde askerlik yapıyor. Eğer bir hak arama mücadelesi verilecekse bu İslam`ın öngördüğü şekilde olmalıdır, Müslüman halkın çocuklarını birbirine kırdırarak, kardeşkanı dökerek değil. Halk olarak taraflara sesleniyoruz. Bizim adımıza kimse kimseyi öldürmesin. Artık anlamsız hale gelen kör dövüşüne son verilsin. Bu savaştan en fazla bu coğrafya zarar gördü. Halkımız zarar gördü. Yeni acılar yani gözyaşları istemiyoruz. Ölen kardeşimize ve bu kirli savaşta hayatlarını kaybeden bütün mağdurlara Allah`tan rahmet, yakınlarına sabr-ı cemil diliyorum" diye konuştu.


Bir İnsan Niçin Mücadele Ettiğini ve Niçin Öldüğünü Bilmeli
Cahit Kılıç`a Allah`tan rahmet, ailesine, yakınlarına sabır dileyen Molla Celal Bozdaş, Allah-u Teâlâ`nın her nefsin ölümü tadacağını ifade ettiğini ve kendilerinin de buna iman ettiğini söyledi. Bozdaş, "İnsan bir sebepten dolayı ölecek, biz istiyoruz ki bu ölüm hak dava uğruna olsun. Hak davası ise Allah`ın kitabıdır, dinidir ve rızasıdır. İnsan niçin mücadele ettiğini ve niçin öldüğünü bilecektir. Bunların dışındaki mücadeleler batıldır" dedi.


İnsanlığın Kurtuluşu İslam`dadır
Devlet ve PKK mücadelesine de değinen Bozdaş Hoca, ikisinin de zalim olduğunu belirterek birinin Kemalist rejimi istediğini, diğerinin de Sosyalist rejimi istediğini söyledi. Bozdaş, "Bunların ikisi de Allah`ın dinine karşıdır. Biz bundan dolayı Ümmet-i Muhammed olarak Allah`ın dinine sahip çıkmalıyız. İnsanlığın kurtuluşu İslam`dadır. İslam, kendi kendine gelmez, İmam Gazali`nin dediği gibi başta dinimizin emirlerini dinlemeliyiz, sonra yaşamalıyız ve bunları Allah rızası için yapmalıyız. Ancak bu emirleri yerine getiren bir toplum küfürle mücadele edebilir." dedi.


Bu Kürt Meselesi Değildir
Ayrıca İlke Haber Ajansı`na konuşan Piyade Onbaşı Cahit Kılıç`ın babası Galip Kılıç, "Ben bu acıyı gördüm, başkası görmesin. Bana bir gün ben Hakkâri`deyim demedi, bana Tekirdağ`dayım diyordu. Ben barış istiyorum. Herkes bilsin ki bu Müslüman işi değil" dedi. (M. Salih Keskin - İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir