• DOLAR 32.591
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2513.863
  • ...
Mustazaf Der Adana Şubesi Taziyeleri Kabul Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Tunceli`de öldürülen PKK`lıların cenazesi ile ilgili geçtiğimiz Perşembe günü Hakkâri Yüksekova`da yürüyüş düzenleyen PKK/BDP yandaşları tarafından katledilen Mustazaf-Der Yüksekova Şubesi başkan yardımcısı Ubeydullah Durna için Mustazaf Der merkezi ile şubelerinin bulunduğu illerde taziyeler kabul edilmeye devam ediyor.
 

Birçok sivil toplum kuruluşunun taziye ziyaretinde bulunduğu Mustazaf Der Adana Şubesi, dün akşam da Adana İnsani Hürriyetler ve İnanç Platformuna bağlı; Adana Umut Der, İhya Der, Şura Der, Akid Der, Anadolu Der ve Mekteb Der yetkilileri ve üyelerinin ziyaretini kabul etti.
 

Kuran tilaveti ve Ubeydullah Durna`nın ruhuna fatihaların okunduğu ziyarette; haince gerçekleştirilen saldırıyı kınayan STK yetkilileri, taziye dileklerinde bulundular.
 

Taziye ziyaretinde konuşan Adana Umut Der Başkanı Selahaddin Yeniay; "Nasıl ki, Hz. Musa`nın asası, sihirbazların sihirlerinin batıllığına ve sihirbazların gerçeği görerek hidayetlerine vesile olduysa; Nasıl ki, Ashab-ı Uhdud kıssasında âlim gencin şahadetiyle, halk hakikati fark edip topluca hidayet buldularsa; yanlış yönlendirilen, yanlış bilgilendirilen bir kısım halkımızın da bu şehid vesilesiyle gerçekleri, hakikatleri öğrenmesine vesile olacaktır" şeklinde konuştu.
 

Taziye dileklerin de bulunan Yeniay; "Bu şehadetin, hem dünya hem de ahiret saadetine vesile olmasını niyaz ediyoruz. Şehid kardeşimize rahmet, kederli ailesine, çocuklarına, Mustazaf Der camiasına ve tüm Müslümanlara sabrı cemil diliyoruz" dedi.
 

Daha sonra söz alan Yazar Abdulhakim Sonkaya, Kur`an ve hadislerle şehidlerin durumundan bahsetti. Allah yolunda katledilenlerin, şehit sayıldığını ve makamca âli mevkide bulunduklarını anlattı.
 

Uğrunda ölünen davanın hak ve haklılık yönünün olmasıyla anlam kazandığına dikkat çeken Sonkaya; "Son yaşanan acı hadiseyle hepimiz üzüldük, öfkelendik, kederlendik. Bu duygularla birlikte içimizde hak ve haklılık duygusu da oluştu. Kimse çıkıp da siz haksızsınız diyemedi. Herkes bu şahadet hadisesinde bu camiaya karşı olumlu fikir belirtiyor. Hiç beklemediğimiz, aklımıza gelmeyecek köşe yazarları bile olumlu şeyler yazıyor."dedi.
 

Türk ve Kürtler arasında oynanan oyunda; ulusalcı Türklerle, ulusalcı Kürtlerin bir araya gelebildiğini belirten Sonkaya; "Ulusalcılık Türklerde olduğu gibi Kürtlerde de var. Dinin bu toplumda yeri ve değerinin olmadığını savunmakla birlikte, Dilin bile İslam`dan ayrışması için çaba harcıyorlar" ifadelerini kullandı.
 

Batılı ve doğulu ulusalcıların bile bir araya gelebildiği bir süreçte; batılı ve doğulu Müslümanların muhakkak anlaşacağı ortak yönlerde buluşması gerektiğini savunan Sonkaya; "Artık doğusuyla batısıyla İslami değerlerde buluşmak gerekiyor. Bazı fikir noktalarında ayrışsak bile duygu, muhabbet, hoşgörü ve insaf noktalarında birliktelik sağlanmalı. Bu gün itibarıyla su mecrasında ilerliyor ve böyle bir sürece girilmiştir."şeklinde konuştu.
 

Yapılan taziye ziyaretlerinden dolayı gelenlere teşekkür eden Mustazaf Der Adana Şubesi yetkilileri, taziye ziyaretlerinin birkaç gün daha devam edeceğini söylediler.

Ayhan Kaya - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir