• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
Bingöllülerden Belediyeye Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Yol, su, altyapı çalışmaları gibi sorunlar nedeniyle belediyeye tepkiler artıyor. Belediye Başkanı Serdar Atalay`ı sokakları gezmeye davet eden Yeşilyurt Mahallesi sakinleri, kenar mahallelerin hizmetten yoksun bırakıldığını belirttiler.

 

Yeşilyurt Mahallesi`nin köy görüntüsü verdiğine dikkat çeken mahalle sakinleri, mahallede boş görülen yere gelişi güzel hafriyat döküldüğünü dile getirerek, neredeyse bir karış olan tozdan dolayı kapı pencere açamadıklarını dile getirdiler.

 

Belediyeyi ilgisizlikle suçlayan Yusuf Aleci: \"Mahallenin halini görüyorsunuz. Yazık, çok yazık. Gelişi güzel hafriyat döküyorlar. Belediye bir gün olsun şikâyetlerimize kulak verip denetim yapmadı. Her gün geçip giden onlarca aracın tozunu yutuyoruz. 1971 yılında yapılan yolun parke taşları ortaya çıktı biz halen hizmet bekliyoruz\" dedi.

 

Belediyenin yıllardır mahallede bir taş dikmediğini belirten Selim Hoca ise, her gün yolu kendi imkânları ile sulamak zorunda kaldıklarını söyledi. Her ay kabarık su faturası ödemek zorunda kaldıklarını belirten mahalle sakinleri, belediyeden duyarlılık beklediklerini ifade ettiler.

 

Yeşilyurt Mahalle Muhtarı Önver ise mahalle sakinlerinin ilgisizlikten usandığını belirtti. Hergün onlarca vatandaşın kendisine dert yakındığını belirten Önver, şunları söyledi: \"Ben mahalle muhtarı olarak vatandaşın sorunu dinleyip ilgili kurumlara iletiyorum. Her gün belediyeden şikayet eden onlarca vatandaşı dinliyorum. Ben tarafıma iletilen tüm şikayetleri belediyeye iletiyorum ancak sonuç yok. Vatandaş kapı pencere açamıyor. Varsa belediyenin gerekçeleri sokakları gezip halka anlatsınlar. En azından tepkileri dindirmek için çalışmalarını anlatıp, özür dilesinler.\" (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir