• DOLAR 32.56
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2418.497
  • ...
Mısır Ordusundan Tehdit Dolu Açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Mısır`da seçim sonrası yaşanan gerilim sürüyor. Tahrir Meydanı`nda binlerce Mısırlı`nın askerleri protesto ettiği saatlerde yönetimde olan Askeri Konsey`den bir açıklama yapıldı.

Askeri konsey tarafından yayınlanan ve devlet televizyonunda okunan açıklamada, "herkes geçici anayasa değişikliğine saygı duymalı" denildi. Devlet başkanlığı adaylarının resmi sonuçlar açıklanmadan zafer ilan etmesinin "kabul edilemez" olduğu iddia edildi.

Açıklamada, "asker Mısır halkının güvenliği ve devletin çıkarları için çabalarını sürdürecek" ifadesi yer aldı. "Kamusal huzuru bozanlara karşı sert karşılık" verileceği tehdidinde bulunulan açıklamada, zafer ilan eden Müslüman Kardeşler yaşanan karmaşadan sorumlu tutuldu. Açıklamada, bu tür açıklamaların "kargaşa ve fitne tohumları ektiği" belirtildi, hangi aday kazanırsa kazansın cumhurbaşkanının yetkilerini budayan kararnamenin yürürlükte kalacağı da ifade edildi.


BİNLER TAHRİR`DE, İHVAN KRİZ İÇİN TEMASLARDA

Bugün binlerce Mısırlı Mübarek sonrası ilk cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonuçlarının açıklanması öncesi, iktidardaki askerlerin gücünü artıran kararları protesto etmek için Tahrir`de buluştu. Müslüman Kardeşler taraftarlarına çok sayıda laik hareketin de katıldığı eylemde, protestocular "askeri yönetim defol" sloganları attı.


"Devrimin vaizi" olarak anılan Mazhar Şahin, ordudan anayasa değişikliğine dair kararı iptal etmesini istedi. Müslüman Kardeşler adayı Muhammed Mursi ve Mübarek döneminin eski başbakanı Ahmet Şefik seçimleri kazandıklarını iddia ederken, İhvan yönetiminin gün boyunca ülkenin siyasi güçleri ile krizin çözümüne yönelik görüşmelerde bulundu.

Mursi`nin bugün bir basın toplantısı düzenlemesi ve Müslüman Kardeşler`in "devrimi savunmak için ulusal bir proje" ilan etmesi bekleniyor.

Doğruhaber


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir