• DOLAR 32.573
  • EURO 34.87
  • ALTIN 2432.858
  • ...
SON DAKİKA
Avrupa`nın En Tehlikeli Lideri: Merkel
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İngiltere`nin sol eğilimli dergisi New Statesman, Almanya Başbakanı Angela Merkel`i Avrupa`nın en tehlikeli lideri ilan etti.

Gerekçe, euro bölgesindeki mali krize karşı takındığı tavır, izlediği politika. Hatta öyle ki, bu yaklaşım dünyada ikinci buhrana neden olabilir.

Derginin kıdemli editörlerinden Mehdi Hasan tarafından kaleme alınan makalede yer alan fotoğrafta, Merkel "terminatör" kılığında.

CNNTürk`ün haberine göre, dergi Merkel`i "Adolf Hitler`den bu yana Avrupa için gelmiş geçmiş en tehlikeli lider" olarak niteledi.

Der4giye göre, Merkel, dünya düzeni ve istikrar için İran lideri Ahmedinecad, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un`dan da daha fazla tehlike oluşturuyor.

Makalede, kendinden önceki sekiz Başbakan Almanya`nın dünyadaki imajını düzetmek için çalışırken, Merkel`in ülkesini izole ederek nefret edilen bir konuma getirdiğini yazıyor.

Derginin editörü, Merkel`in mali canlanmaya olan isteksizliğinin Yunanistan ve komşu ülkeleri daha da kötü duruma getirdiğinin, Avrupa projesini de yıktığının altını çiziyor.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir