• DOLAR 32.324
  • EURO 35.141
  • ALTIN 2295.944
  • ...
Malatya`dan Kalkan Uçak Düştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Genelkurmay Başkanlığı, Malatya/Erhaç Meydanı`ndan kalkan bir askeri uçakla Hatay`ın güneybatısında deniz üzerinde radar ve telsiz temasının kesildiğini bildirdi.

Görgü tanıklarının ifadesine göre; Malatya`dan kalkan uçağımız Hatay`ın Yayladağ ilçesine yakın bir noktadan denize düştü. Sahil köylerindeki sakinler patlama sesi duyduklarını ifade etti. Uçağımızın düştüğü iddia edilen noktanın Suriye tarafına Rusya radar üssü kurulmuştu.

Pilotlarla irtibat kurulamazken, bölgede arama kurtarma çalışmaları başlatıldı.

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinden olayı duyurdu. Yapılan açıklamada, "Malatya Erhaç Meydanı`ndan kalkış yapan bir uçağımız ile bugün saat 11.58`de Hatay ili güneybatısında deniz üzerinde radar ve telsiz teması kesilmiştir" denildi.

Radardan kaybolan ve telsiz bağlantısı kurulamayan savaş uçağını aramak için Malatya Erhaç`taki 7`nci Ana Jet Üs Komutanlığı ile Ankara Etimesgut Askeri Havaalanı`ndan kalkan askeri uçaklar bölgeye sevk edildi. Uçakların arama kurtarma çalışmaları sürerken, Adana İncirlik`ten de bir askeri helikopterler destek için bölgeye gitti.

Malatya’daki 7`nci Ana Jet Üs Komutanlığı`nda, F- 4E 2020 `Terminatör` uçaklarının görev yaptığı 171`inci Filo ile RF- 4E keşif uçaklarının görev yaptığı 173`üncü Filo konuşlu bulunuyor. `Phantom` olarak adlandırılan bu uçaklarda 1 pilot ve 1 silah sistem subayı olmak üzere 2 personel görev yapıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir