• DOLAR 32.496
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2434.391
  • ...
Nisanur Dergisinin Haziran Sayısı Çıktı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL- Aylık aile, eğitim ve kültür dergisi Nisanur 7. sayısıyla okurlarıyla buluştu. Derginin haziran sayısı kapağında Araştırmacı Yazar Nazlı Özburun ile "Kadın`ın Beraber Olma Şuuru; Aileyi Bir Arada Tutuyor" üzerine yapılan söyleyişinin yanı sıra "Nasıl Bir Eş Seçilmeli, Evliliğin Hikmet ve Faydaları" konulu yazılar bulunuyor.
 
 Dergi`nin  bu ayki editör yazısında, "Mübarek üç ayların manevi atmosferiyle, Resul-ü Kibriya`nın sünneti olan evlilik hayatına atılan yeni adımların coşkusunu bir arada duymaktayız… Genç kızlarımız bir yandan huzurlu bir yuva hayalleri kurarken diğer yandan da tatlı bir telaş ile düğün hazırlıklarını tamamlamak ile meşgul… tabi bu durum evlenmeye hazırlanan erkekler ve çiftlerin aileleri içinde geçerli" ifadelerine yer veriliyor.
 
Nisanur Dergisi`nden Kısa Kısa
Derginin bu ayki sayısında işlenen konulardan bazıları:
 
Rana Çeçen: "Oğlunuz ne iş yapıyor, şu kadar altın, şu kadar eşya alabilecek misiniz?" oluyor. Namaz kılıp kılmadığı, helale harama dikkat edip etmediği, saygı ve dürüstlüğü ise ya hiç konuşulmuyor, ya da en son konuşuluyor."
 
Sultan Demir:" İnsan iyiliği emreden nefsini iyi besler, terbiye ederse hem bu dünyada hem de öbür dünya da kazanmış olur. Yok, eğer kötülüğü emreden nefsini iyi besler, onu dinlerse hem bu dünya da rezil rüsva olur hem de ahretini kaybeder" diyerek Nefisle Afetlerle Mücadele`nin önemi hakkında duruyor.
 
Saadet Hale: "Son kitap ve son peygamber vahyin bitiminde "dinin kemale erdiğini" ilan ederken, kadını onure ederek haklarının da kıyamete kadar koruma altına alındığını kayda geçirmiştir" diyerek, kadın ve şahsiyet`in önemini vurguluyor.
 
Reyhan Çelebi: Evlilik kişiyi günahlara karşı korumaktadır. Bekar olan evli kimse gibi değildir. Bekar kimse eğer Allah (c.c)`tan korkmuyorsa, nefsinin karşı cinse olan iştiyakı ile hep arayış içerisindedir" ifadelerini kullanarak evliliğin hikmet ve faydaları başlıklı yazısında evliliğin önemi hakkında durmaktadır.
 
Bunların yanı sıra Hacer Sara Toprak; aile ve toplumun çekirdeği hükmündeki genç kızın kendini yetiştirmede izlemesi gereken yoldaki işaretlere vurgu yapıyor. (M.Enes İmir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir